1

durumdan duruma göre değişiyor kimisi bazı kesim ben bu kitabı almam benim arkadaşım alır diyor kimisi alayım okuyayım diyor yeni nesile empoze edilen sistem diyebiliriz aşk meşk okunuyor genelde yada absürt +18 satışlı kitaplar satılıyor örneğin 50 tonlu bir film vardı onun kitabı her ülkede efsane para kazandı filmini yaptılar para kazandılar milletin beyni ile mi oynuyorlar nasıl empoze ediyorlar ise aldırıyorlar fenomenlerin de böyle yöntemleri vardı

1

bilinçli okur sayısının az olduğunu gösteriyor. saçma sapan kişisel gelişim kitapları almış başını gidiyor. iyi kitaplar da varsa da arada kaybolup kıymeti bilinmiyor böylece.

bir de bazı insanlar güncel gelişmelerden faydalanmak için uzman olmadıkları konularda hemen kitap çıkarma peşine düşüyorlar. 15 temmuzdan hemen sonra fetö uzmanıyım diye kitap çıkaranlar oldu mesela. ne zaman araştırdın, çalıştın da uzman oldun? daha düne kadar fetönün içindeydin, nasıl ahkam kesiyorsun? sonra mahkemelere tanık sıfatıyla gelip sorulan sorular için kendi kitaplarının okunmadığını, okunsa fikrinin bilineceğini söylüyor. herkes senin kitabını okumak zorunda mı? ya da mahkeme o kitabı incelemek zorunda mı? mahkemeye bilirkişi incelemesi olarak mı girdi kitabın? senin kitabını alıp okumak ve sana para kazandırmak zorunda mıyız? ayıp her şeyden önce, doğru düzgün vatandaşlık görevini yap ve ifadeni ver işte.

0

her alanda oyle youtube falan filan normal yani

1

patladı gitti meselesi resmen popülerlik biri okuyunca herkes okuyor ama desek ki kemal tahir oku, yaşar kemal oku , beyaz zambaklar ülkesindeki kitapta ne anlatıyor desek umursamazlar. çünkü popülerlik ön planda.

1

çok sinirleniyorum. ahmet batman nedir mesela? biri alıyor eline kalemi çalakalem saçmalıyor. aç önce bir tarihini öğren, dinini öğren. ama nerdeee. nerede saçma sapan cümleler, nerede aşk meşk hep ordayız.

1

demekki bizim türk milleti nitelikli olmayan kitap okuyor hep