0

pazara çıktığımız zaman kaç para harcadığımızı annem veya babam biliyor ben daha çok izliyorum neyi nasıl seçiyorlar ve alıyorlar ne kadar alıyorlar ona dikkat ediyorum. bir listemiz oluyor bir kaç gün öncesinden ne yemek istediğimizi söylüyoruz ona göre sebze alınıyor eve. kış boyunca mesela haftada 1 gün balık alır onu yerdik. onun dışında karnıbahar aldık, pırasa aldık ,pazı aldık lahana, turp ,marul ,maydonoz, taze soğan, havuç ,soğan ,patates, kereviz ve ıspanak gibi şeyler aldık. meyve olarak da portakal elma ayva ve mandalina alıyoruz genelde. yazın da bezelye ,taze fasulye, kabak patlıcan gibi sebzeler alıyoruz. bazen muz da aldığımız oluyor meyvelerden. onun dışında çilek,kiraz, karpuz ,kavun, erik ,yeni dünya, kayısı ,şeftali, hurma gibi meyveleri de sık tüketiriz.bazen mısır da aldırıyorum anneme. bazen hünnap görüyorum onun tadı da çok güzel su gibi gidiyor ..

0

pazara çıktığım zaman domates, biber, soğan, patates, patlıcan, maydonoz, marul, turp, kabak, portakal, elma, armut, muz, salatalık, mandalina, karnıbahar, balık vs.vs. alıyorum genelde malun ülkemizdeki ekonomik kriz yüzunden fiyatlar çok yüksek olduğu için 150 tl civarı harcıyorum

0

pazara ciktigimda meyve ve sebze alirim ve gittigimde 40 veya 50 tlye evimin ihtiyaclarini karsilarim

0

genel de tabi ki ihtiyacımız olanı almaya dikkat ediyoruz artık herşey o kadar pahalı olmuş ki pazara markete bile zor çıkıyoruz yemeklik almasan olmaz evde illa yemek isteniyor sulu yemek için de soğanıydı patatesiydi gerek valla herşey bitince gitmeye çalışıyoruz patates soğan havuç taze fasulye domates biraz da meyve mandalin di portakal dı elma ydı bi bakıyoruz 100 150 tl gitmiş ki bunlardan azar azar alıyoruz mecbur yemeğiydi yanında salatalık malzemesiydi e azcık meyve de olmadan olmuyo geçinmek çok zor artık.

0

ya doğru düzgün birşey almıyorum bak... karnıbahar alıyorum, küçücük bir karnıbahara 5 lira 6 lira diyorlar. almasan olmuyor. sonra ıspanak desen kexa öyle, pırasa öyle... 5 liradan aşağı bişey bulamıyorum ben pazarda. sadece bu 3 şeye en az 15 tl veriyorum ben... sadece 3 şey. daha bunun beyaz lahanası var, limonu var, havuç, turp, marul alıyorum sadece bu kadarcık şeye 40-45 tl harcıyorum. daha meyvei yok bu aldıklarımın içinde. birde 2 şer 3 er kilo meyve alayım desen 80 -85 liradan aşağı çıkamazsın pazardan. birde geniş aileleri düşün. 3 çocuklu 4 çocuklu evler, birde kayınvalide kayınpeder varsa tamam pazarda en az 130-140 lirayla çıkarsın. ki birde hakkıyla birşeyler alayım desen. :/

0

ülke çapında her şeye zam gelmesinden sonra tabii ki kış aylarındaki mevsimsel bitkilerin meyvelerin sebzelerin pahalı olmasından sonucunda pazarcı olarak en az 100 tl oluyor.

0

ülke şartlarında asgari ücretle geçinmek çok zor diye söylemiştim daha önceden yani gerçekten çok zor sorusu bir pazar çıkacağımız zaman en az 100 tl 200 tl para gidiyor yani bir domates alıyorsunuz biber alıyorsunuz kavun alıyorsunuz karpuz alırsıbız balık aldığınız zaman zaten kafadan 50 lira falan gidiyor. her şeye fiyatı çok yüksek olmuş arkadaşlar yani asgari ücrete 2020 tl yaptılar ama her şeye zam getirdiler yani asgari ücret 1600 tl iken her şey normaldi şimdi 2000 tl yaptılar her şeye zam geldi ben anlamıyorum bu devleti madem 20 lira zam yapacak hiç zam yapma 1600 tl de kalsın para. sonucu gelecek olursak yani pazar da en az 100 ve 150 tl para harcar ama çok para gidiyor pazarda ama yapacak bir şey yok mecbur pazara çıkmak zorundayız yemek içmek zorundayız.

0

en az 100 tl harcıyorum. domates, biber, soğan, patlıcan, karnıbahar, patates, salatalık, elma, portakal, mandalina alıyorum.