1

acı söz insanı dininden çıkarır ,tatlı söz yılanı deliğinden çıkartır atasözünün şunları anlıyorum. karşınızdaki insan sizi sürekli kötü sözler söylediği zaman gerçekten size o kadar fazla sinirlendirme biliyor ki dinden imandan çıkacak noktaya dahi gelebileceğiniz durumlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. kesinlikle böyle durumlar için acı söz insanı dininden çıkarır lafı kullanılabilmektedir. insanın gözü bazen öyle bir dönüyor ki kesinlikle hiçbir şey düşünemeyecek hale geliyor ve ağzından çıkanı kulağı duymuyor. bazı insanlarda sinirlerimizle ve sağlığımızla aşırı derecede oynadıkları zaman çok fazla agresifleşebilerek ağzımızdan ağır sözcükler çıkabiliyor. sonrasında da kendimize hiçbir şekilde yakıştıramayacağımız hareketlerde bulunabiliriz ve karşımızda ki kişiye sen beni çıldırttın beni dinden imandan çıkarttın gibi sözcükler kullanarak sinirimizin nasıl boyutlara ulaştığını belli edebiliriz.
tam tersi bir şekilde tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır sözünde de gerçekten kötü bir insanı bile güzel sözcükler ve naif bir yaklaşım tarzı ile kötü düşüncelerinden kurtarabilir ve iyi bir insan haline bile getirebiliriz. tatlı dilli olmak gerçekten insanları etkileme de oldukça önemli bir diyalog şeklidir. o yüzden insanları etkimiz altına almak ve ikna edebilmek için kesinlikle daha sakin ve daha yumuşak bir dil ile konuşmaya çalışarak onlarla iletişim kurarsak eğer amacımız da çok daha başarılı olabiliriz. insanın vereceği tepkileri gerçekten de karşısında bulunan insanın tavırları ve konuşma tarzı çok fazla belirleyen bir etkendir bana göre. karşınızda sürekli olarak agresif bir şekilde yüksek sesle hırçın bir konuşma tarzıyla diyalog kurmaya çalışan bir kişi olduğu zaman gerçekten onlarla iletişim kurmak oldukça zor bir hale geliyor ve o kişileri dinlemek onların sözlerini uygulamak dahi istemiyorsunuz. karşı aranızda geçen konuşma kesinlikle konuşma olmaktan çok size bir laf kalabalığı ve gürültü olarak geliyor bana göre. ben şahsen karşımda çok yüksek sesli konuşan bir insan olduğu zaman onu kesinlikle anlayamıyorum beynim duruyor sanki ve kelimeleri bana anlamsız gelmeye başlıyor bir süre sonra kuru gürültüden başka bir şey olduğunu da düşünmüyorum. hele bir de konuşmasında agresif tavırlar içerisine girerse gürültünün de etkisiyle gerçekten çok aşırı derecede sinirle ne biliyorum ve benim de o kişiye karşı vermiş olduğum tepkiler de olumsuzlaşabiliyor.

0

insanların sabri bir yere kadardır bazı insanlarda ise sabır hiç yok denecek kadar azdır. o yüzden de iğneleyici veya acı sözlerle karşınızdaki insanı gerçekten çileden çıkartarak bambaşka bir insan haline dönüştürebilirsiniz. bu sözle de anlatılmak istenen budur yani acı söz gerçekten insanı dinden çıkartır derken acı sözün gerçekten insanı bambaşka bir kişi haline getireceğini ve insanı çileden çıkartacak anlamına gelir. tatlı sözün ise laftan anlamayan yani vahşi bir hayvan olan yılanı bile deliğinden çıkartacağı anlatılmaktadır . yani tatlısöz gerçekten karşınızdaki kişi çok sinirli ve asabi olsa bile onu sakinleştirmeye ve yumuşatmaya yarayacaktır. ya da eğer ki bir iş almaya çalışsan veya başka bir kişiyi ikna etmeye çalışsanız da tatlı söz kullanarak o konuda başarılı olabileceği anlamına gelir.

0

''acı söz insanı dinden çıkarır, tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır. '' atasözünde anlatılmak istenen acı söz veya kötü söz insanı öyle bir kırar öyle bir sinir eder ki insanı dininden bile soğutur. tatlı dil ise yılan gibi herkesi sokan bir hayvanı bile dize getirip yuvasından bile çıkarır.