0

ihtiyacimdan fazla param olsaydi eger ben onlari degerlendirmenin yollarini arardim. daha dogrusu aradim derken soyle... ilk zamanlar elimde oyle buyuk miktarlar kalmaz zaten. ben bunlari altina ceviririm. yani ne zaman elime ihtiyacım dışında bir para geçse altın alırım ki değerlensin. sonra belli bir meblağ oluncaya kadar dokunmam. belli bir meblag olana kadsr dedigimde bir daire parasini olusturacak kadsr. tam olmasa bilr rahat yarisinin elimde olmasini isterim sahsen... yani kredi ceksem bile mumkun olduunca az cekmek isterim. cunku bu zamana kadsr hep kirada oturduk. aileminde bir kere olsun rahat bir yasama adim atsinlar. cabalayip didindiler bunca zaman... bidde abimle ben universiteyi ayni anda bitirip mezun olduk. o zaman maddi yonden biraz sikinti cekmisligi vardi. o yuzden biraz da rahat yasamalari icin daire almaya calisirdim ben elime ihtiyacim disinda grcen psralarla.

0

ihtiyacından fazla param olsaydı yatırım yapardım paramın devamlılığını sağlamaya çalışırdım. ve ihtiyacı olan insanlara yardım ederdim. çünkü gerçekten ülkenin şu anki durumumda geçirmek ve hayatını devam ettirebilmek çok zor. özellikle bir de çocuğunuz varsa ve okuyorsa gerçekten oldukça zor bir durumda oluyorsunuz. o yüzden ihtiyacından fazla param olsa ilk önce paramın devamlılığını sağlarım çünkü devamlı para kazanabileceğim bir yatırım yaparsam devamlı yardımda yapabilirim.

0

insanlığa faydalı olabilecek şeyler yaptırırdım mesela okul , cami , hayvan barınağı , sokakta kalsnlar için kimsesizler yurdu yaptırırdım

0

ihtiyacı olanlara dağıtırdım ve faydalı işler için kullanırdım

0

arkadaşlarıma verirdim ailemin ve akrabalarımın borçlarını öderdim