0

asgari ucretin suanki halinin kimseye yeteceğini dusunmuyorum ben. ha bekar olur ona yeter tek basina. ama gidip de kendi maasiyla kendi ceyizlerini hazirlamaya calissn bir suru arkadasim var. ailelerinin borclarindan dolayi kendi ceyizlerine ailelerin hicbir sekilde destegi yok. ki birde aileler bi kisilerden para isteyen durumdalae. ne yapacaklarini sasirdilar. millet temel ihtiyaclarini karsilayabilmek icin kredi kartlarina yuklenmeye basladi. ki hal boyleykdn asgari ucretin yetecegini zannetmiyorum ben.

0

açlık sınırı 1900leri görünce mecburiyetten 2000leri gördük toplam 410 tl zamdan söz edildi bu medyatik bilgi sonuçlar. şimdi gelelim işin iç yüzüne. 8 yıl boyunca asgari ücretle çalışıp kıt kanaat gecinmış biri olarak söz hakkı en çok benim ve benim gibilerindir sanırım. gelelim olan bitene. ortalama dolar kurunun bahane edilip aylardır yüzde elli ve üzeri zam uygulanan tüm zaruri ürünleri düşünerek ki bunların içinde hergün ihtiyaç olan yumurta , peynir, bebek bezi mamasi gibi önemli olmazsa olmaz ürünler yer alıyor. aylardır bu ürünlere zam üstüne zam binerken asgari ücret yerinde saydı. insanlar bankalara kredi ve kredi kartı açısından sürekli borçlanmak zorunda kaldılar. faiz yemeye ve yedirmeye mecbur bırakan bir sistem içinde aylarca boğuştuk durduk. şimdi maaşlara gelen zamla ki henüz zamli maaş alanda yok şubatın başında ilk zamli maaşlar alınacak ve insanlar aylarca açılan borçlarını kapatmaya çalışacak tam ucunu görecekler ki o tarihte çoktan yeni zamların zamanı gelmiş olacak kısaca 2019 un sonu da 2018 le eşdeğer bir tablo olacaktır. kısaca bizi bu yokluktan kurtarmaya 2000 tl yetmez arkadaşlar. ev almak imkansız olmuş en ucuz ev kirası 700 tl şu an tek maaşla geçinmek zor değil imkansız oldu bu yüzden.

0

yeterlidir demek mantık dışı olur o ücret yol ücretini ekmek ve su ücretini karşılamaya yetmiyor diğer ihtiyaçları yazmayacağım...