2

patronlar asgari ücreti fazla mı buluyor?

maaşlarını alamayan insanlar var.çok fazla denip ödenmiyormuş.

4 cevap
1

evet çünkü maaş arttıkça işçinin işverene maliyeti de artıyor o oranda. devlet bu konuda işverene destek verse, ya da o maaşın brüt kısmını işçiye verse herkes için daha hayırlı olur elbette. ama işverenin yükü de oldukça ağır. herkes taşın altına elini koymalı ki üreten türkiye lafı, laf da kalmamalı.

0

iş hayatındaki işverenlerin ahlaklı ve hak hukuk konusunda yaklaşımları değişmediği sürece bu tarz durumlar maalesef ülkemizde yaşanmaya devam edecektir. özellikle ülkemizde özel sektörde çalışanların işverenler tarafından birçok hakkı zaten verilmediği halde en ufak bir şekilde zam oranı olduğu zaman sırf kendi karları birazcık düşecek diye insanları işlerinden etmek veyahutta insanların çalışma koşulları zorlaştırmak çok büyük haksızlık ve adaletsizliktir. halbuki devlet olarak ülkemizde insanların özellikle işverenleri birçok alanda kolaylıklar sağlanmakta vergilerin bir kısmı devlet tarafından verilmekte yani yeter ki insanlara iş imkanı tanırsın diye ciddi anlamda zaten devlet desteği verilmekte kendilerine.buna rağmen insanların sırf asgari ücret de biraz artış oldu diye ki onlar anlamında bu çok fazla bir yükümlülük getirmemekte insanları işinden etmek çok büyük haksızlık.

0

evet tabiki fazla goruyor.televizyonlarda da çevremizde bu yüzden çok kişi isten cikariliyormus.bende üzüldüm bu duruma hani zaten zam yapılıyor herşeye insanlar baksın.zam yüzünden mesailer kalktı fabrikalarda vardiyalar vardi onlarda eleman düşüşleri oldu bunun gibi çok şekilde şeyler var.ise gircek olanlar is bulamıyor bu yüzden diyor yok is gibi kelimeler yada suan eleman alımı yok bunlarda üzücü şeyler insallah kısa zamanda çözülür bu durumda ülkemizde.

0

patronlar asgari ücreti fazlamı buluyor die düşünürsek bu patrondan patrona değişir kimi si az bulur kimisi çok bulur ama bu devirde az bulaçak bir patron fazla tanımıyorum olacağınıda sanmıyorum patron çok çalışan her zaman az bulur bu böledir bence