0

poşetlerini ücretli olması çok iyi oldu hem doğa için de iyi oldu fakat çok gündemde şu aralar fakat yapılan zamlara baksalar daha iyi olur

0

poşetlerin niye ücretlendirmesi hakkında tamamen düşüncelerim şunlardır .bir üzere zaten marketlerden poşetlerimiz alıyoruz ama bazı insanlar bu poşetleri alırken kötüye kullanıyor .bu dediğin gibi kötüye kullanıyor yani çevremizde çevre kirliliğine sebep oluyor yani yerlerde etrafımızda sağımızda solumuzda çöp poşetlerini görmek mümkün oldu diyebilirim sizlere ama aslında parayı da geçirmesi bir yandan iyi oldu. bir anda kötü oldu neden dersiniz çünkü artık çevre kirliliğini azaltan bir şey oldu ama ya da para almasına gerek yok. çünkü şöyle bir yöntem yapılabilirdi ne kadar poşet getirirse size o kadar para verirse daha iyi olurdu yani insanlar ne güzel hem kazanacaktı hem de çevre kirliliğini oldukça azaltacak, de bence bu şekilde yapılması çok yanlış de düşünüyorum .para verilip alınması çok yanlış bir şey yani artık markete giderken yanımızda bir cep dolusu poşetle gitmek zorunda .kalırız yani bazı sandığımız buna tehdit yapıyor mesela markete eşek bile getiren oldu gerçekten oldu çok güzel ama insanlarımız tepki hala devam ediyor çünkü poşete para vermek insanlarımıza bayağı bir gerçekten sinirlendiriyor .mecbur para vermek zorunda kalıyoruz. bu durumdan keşke böyle olmasaydı ama ileride belki bu çöp poşeti ile ilgili bir şeyler olabilir. çünkü avrupa ülkelerinde şöyle oldu bir tane poşet bedava veriyordu iki poşet alırken para ile alıyordur. aslında bu bizim ülkemizde yapılması lazım ne güzel para verip alabilirdik yani ilik poşeti artık ücretsiz bir şekilde ikinci poşete de almak istiyorsak para verirdik böyle yapılması .lazımdı ama direkt ücreti konuldu bu şekilde ben yanlış olduğunu düşünüyorum keşke böyle olmasaydı ama enim poşet ve düşüncenin tamamı bunları ibarettir. inşallah ileride daha iyi bir sonuçlar gelişmeler çıkacağına inanıyorum canı gönülden.

0

sıkıntı bizim için büyük.
ama doğayı düşünürsek doğru bir karar.
bu poşetlerin verdiği zararı birer birer hissetmeye başladık zaten.

0

poşetlerin ücretlendirilmesi geri dönüşüm için iyi oldu kullanım azaldı. fakat şuan mevcutta olan poşetlerin atılması gene büyük bir kirlilik, poşetleri para ile satmak yerine poşet başına on kuruş gibi bir bedel ödeyecek makinalar yapılsaydı,veya belediye bunun için bir ödeme yeri açsaydı poşetler daha çabuk çevreden kalkabilirdi.

0

yerinde bir uygulama oldu. fakat alternatif üretilmesi konusunda eksik kalınıldı. çevre esaslı yapılan bu çalışma güzel ve sürdürülebilirliği olursa eğer daha da güzel olacaktır. poşet kullanımını %65 ortalamayla eksilttiği söylenmekte. marketlerde sebze, meyve ve ekmek reyonlarında farklı bir uygulama gerekmektedir. hala poşet kullanılmakta çünkü. kese kağıdı bir öneri ve kalıcı bir çözüm olabilir bu konuda.