0

poşetlerin paralı olması aslında ne kadar kızsak da güzel oldu. kızdığımız nokta poşetlerin pahalılaştığı. bazı insanlar gereğinden fazla poşet alıp diğer insanların haklarına giriyor diye düşünüyorum. bazı poşet alma yerlerinde normal fiyatından fazla bir poşet fiyatı belirlemişler. mesela bir fiyat belirlenir, o fiyat ve üstüne bir poşet hediye verilebilir. böyle bir yöntem daha mantıklı olurdu. gereğinden fazla poşet ücretlendirilmeliydi. böyle daha adaletli olduğunu düşünüyorum en azından

0

yok bence hiç iyi olmadı zaten hayat şartları zorlaştı birde poşet parası çıktı ben kendim için söylemiyorum ama memleketimizde yeri geliyor bir ekmek parası bulamayan insanlarımız var sadece bizlerden çıkan para marketleri zenginleştiriyor fakiride daha çok fakirleştiriyor

0

hayır bana göre hiç iyi birşey değil yani fazla poşet aldığınızı düşünün tanesi 25 kuruştan bu gerçekten çok pahalıya dnek geliyor zaten insanlardan evlerinden getiriyorlar genel olarak. yani bence pek iyi olmadı bu poşet durumubazne unutuyorsunuz ve her yerde sorun o haline geliyor. bu durumu beğenmiyorum açık konuşmak gerekirse ayrıca pahalı buluyorum herşey para oldu malesef ki zaten öyleydi ama daha da arttı ç

0

evet biraz faydalı diye düşünüyorum çünkü insanlar poşetlerini çöpe atıyorlar ve bu da çevreyi kirletiyor.

0

poşetin paralı olmasını iyi bir şey olarak görmüyorum. çünkü amaçladıkları şeyde sıkıntı yoktu fakat yöntemleri yanlış. buna bu şekilde çözüm bulup, poşet için fazladan para alamazlar. eğer poşet uygulamasını kaldırmak istiyorlarsa para almak yerine mesela poşet getirene para verebilirlerdi. yada markette poşeti paralı satarlardı ama geri getirildiğinde alınan paraları iade edebilirlerdi. bu şekilde yine mecburi olarak poşet aldığın durumlarda o kadar pahalı iken poşet ile daha da para harcamış oluyorsun.

1

geri dönüşüm adına güzel bir adım. ama ücretin bir caydırıcılığı olacağını sanmıyorum, evet çok yüksek oranda azalacaktır poşet kullanımı ama bilinçli bir şekilde, doğaya fayda sağlayacak bir gelişme değil. neden alternatifler sunulmuyor da parayla poşet satılıyor.

ben hiç şikayet etmem, çünkü senelerdir çantamda katlanabilir alışveriş çantası taşır ve gerektiğinde kullanırım. adapte olma konusunda hiç zorlanmadım. ancak insanlar poşetleri toptan almaya başlamışlar duyduğum, okuduğum haberlere göre. bu plastik atığın önüne nasıl geçebilir?

ayrıca diğer ambalajlı ürünler, pazarlarda serbest olması vs. gibi bir çok açık var. poşetten elde edilen gelirin geri dönüşüm fonu olacağı söyleniyor ama ben ciddiye almıyorum ingiltere'den çöp eden ikinci ülke sıralamasında olmamızdan dolayı.

ama bu kadar tepki gösterilmesi de insanların okyanusta boğulmayıp, bir kaşık suda boğulmasına benzetiyorum. ne gereksiz ücretler ödüyoruz ama gidip poşet ücretine takılıyoruz.

0

poşetlerşn paralı olması iyi bir şey değil.evet düşünceleri gerçekten çok güzel fakat hayata geçirirken sorun yaşadılar.poşetleri paralı yapmak yerine tamamen poşetleri kaldırmalılar.doğada kendiliğnden çözünen poşet üretmeli veya başka bir ürün ortaya çıkarılmalıydı.poşet paralı olduğunda vatandaş gine poşeti çöp poşeti yapabilicek.paralı olması sadece poşetleri çöp yapma miktarını biraz azalttı.ama bir işi tsm yapmak varken neden yarım yamalak olsunki.

0

kesinlikle iyi bir şey ama buna yasak denmesi ve hemen ardından bu poşet olayına dair bir alternatif üretilmemiş olması sanki çevreyi korumaktan ziyade poşet üzerinden bi 25 kuruş kazanmayı temsil ediyor.

0

evet faydalı ama millet poset almamak için neler yapıyor madur oluyor. çoğu bez torba almaya başladı ama yinede poşet alınmaya devam ediyor . ben geçen marketten çikolata falan aldım birazini cebime koydum birazını elinde taşıdım. :)