0

berna fazla vakit geçiren kişiler bazen birbirlerinin huylarını özelliklerini taşımaya başlarlar. işte o kişiler için üzüm üzüme baka baka kararir deyimini kullaniriz

0

bu atasözünün anlamı bende şunu ifade ediyor benzemek ve benzetme gibi .

0

insanın en yakın çevresine veya en çok vakti geçirdiği kişiye zaman geçtikçe benzemesi anlamına gelir. mesela çok zıt fikirli olduğun bir yakının ile uzun bir süre vakit geçirirsen onun gibi düşünmeye başlayabilirsin ya da onun hareketlerini kopyalayabilir, durumlar aynı tepkiyi verebilirsin.

0

zaman la hareket lerin tavirlarin dusuncelerin en cok kiminle vakit geciriyorsan ona benzemeye baslar

0

örneğin samımı bı arkadaşın ne yapıyorsa sende yapıyorsun buda uzum üzüme baka baka kararır demek oluyor eger en yakın arkadaşı nsa yaptığı herseyı dogru bilip yapıyorsun arkadaş cevre insanj bozar bazen kardeşlerınde bozar kendin olman gerek kımseyı ornek almaman gerek
saf ve temiz olman gerek

0

üzüm üzüme baka kararır deyiminin anlamı 1 kişi ile oturup kalkıyorsun onun yaptığı her hareketlerini yapıyorsun. ve onunla çok vakit geçirdiğin için aynı onun gibi davranıp onun huyunu suyunu hareketini vesaire her şeyini yapıyorsun. karşındaki de o kişinin huyunu beğenmiyor ya da hoşlanmıyor. işte yani sen de onun gibi oldun yani onu da oturup kalktın tıpatıp aynı olduğunu onun için üzüm üzüme baka baka kararır diyorlar.

0

kiminle oturup kalkıyor sanız daha çok vakit geçiriyorsanız elbette onun huylarını alırsınız ayaşla ayyaş dervişle derviş olursunuz atasözünde bundan bahsedilmektedir.