1

bi sistem kurulmalıdır bence.hem insanlara para kazandırcak hemde çevremizi temiz tutucak şekilde doğaya atılan çöplerin belli bir miktar para karşılıgında toplanması ve bunların geri dönüştürülmesi lazım.diyelim 10 kg çöp topladı birisi bunu götürüp çeşitli geri dönüşüm noktalarına vererek karşılıgında fiyatı ne kadarsa o kadar para verilmelidir.hem insanımız kazanır hemde çevre ve ülke temiz olduğu için turist bakımında daha çok yatırım yada gelip gezerler.yabancı ülkeden gelen insanlar çoğu temiz bi ülkeye gitmek ister sağlık koşunlları açısından bizim ülkemiz ne kadar temiz ve düzenli olursa o kadar yabancı insanların dikkatini çekeriz.çöpleri getirip karşılıgında para vercek yada geri dönüşüm noktası yapıp bunu otomotik hale getirerek hergün her saat çalışır oldugundan bu sistem ülkede çöp bırakmayız.çünkü insanlarımız kazandıkça bişeler yapmaya başlıyorlar dışardan birine şu yerdeki çöpü alırmısın desen hayatta almaz ben mi attım derler, ama o çöpün bi degeri varsa tl bazında sen o kişiye onu soylemeden o çöpü alır gider.insanların sadece böyle sisteme ihtiyacı var yoksa bu çöp sorunu hiçbizaman düzelmez sen ne kadar çöpe atarsan at o çöpleri toplayan araçlar yine doğaya bıraktıgı için temiz bi çevre olmaz.

0

çöp kutularının sıklığı arttırılabilir buna ek olarak mesela 2 bidon yağ döküldüğünde hediye veren yada çek veren makineler koyulabilir

0

çöpler sadece çöp kutularına atılarak başlanmalıdır. araba camlarındam çöpler veya izmaritler atılmamalıdır. naylon kullanımı azaltılmalıdır. geri dönüşüm kutuları aktif kullanılmalıdır.