0

hayır almıyorum ucuzda olsa para paradır.

0

tabi ki de hayır. düne kadar bedavaydı ne değişti de paralı oldu şimdi

1

daha hiç poşete para verme zorunluluğum olmadı. bu uygulamadan önce de çantamda katlanabilir alışveriş çantamı taşıyan ve kullanan biriydim. bu uygulamadan sonra daha dikkat eder hale geldim ve yirmi gündür daha poşete para vermedim. paralı olması kısmı tartışılır başka alternatifler bulunmalı elbette ama plastik kullanımının azalacak olması beni sevindiriyor. tabi poşetle sınırlandırılmamalı ve geri dönüşüm alanı daha da yaygınlaşmalı.

0

hayır poşete hiç para vermedim.alış veriş yapacağımda kendim yanımda bir şeyler götürüyorum.

0

çok nadiren de olsa yanımda olmaz ise almak zorunda kalıyorum

0

evet almak gerekiyor. hala poşet kullanımı devam ediyor ve ücretli olması sadece kullamı biraz azalttı ama stok yapılarak devam ediyor. ki toptan plastik zararlı bir madde. mecburen alıyorum.

0

ihtiyaç halinde bazen mecbur kalıyorum poşete para vermeye.ama eskiye nazaran çok daha az poşet kullanıyorum.

0

poşete para vermiyorum.ama bazenleri mecbur kaldığım zamanlar olduğundan dolayı para verdiğim oluyor.zorunda kalmadıkça para vermemeye çalışıyorum.

0

yerine göre aldığım malzemeye bakarak poşet alıyorum. geçen dinlenme tesisinde malzeme alırken 50 kuruş poşet parası verdim mecbur yoksa yanımıda posetmi taşıyacaz.

0

almıyorum ve almayıda düşünmüyorum, az plastik temiz hava. çevre temizliği önemli.

0

çok lazım olursa 25 kuruş karşılığı satın alıyorum mecburen

0

hayır tabii ki de poşetler paralı olduğundan beri poşetlere para vererek poşet almadım.neden 25 kuruş vereyim ki bosyere ben zaten öğrenci bir insanım. burda 25 kuruş kazanmak için kac saatimi harcıyorum o yüzden poşetlere para vermiyorum.

0

poşete para vermemek için günlük alışveriş yapip o günün ihtiyaçlarını alıyorum.günlük ihtiyaçlarda 1-2 parça eşya olduğundan elde taşınabiliyor

0

henüz parayla satın almadım valla ama eşim alıyor sanırım . büyük kağıt poşet aldık ama utanır o öyle cebinde taşımaz kesin parayla alıyordur. bana kalsa ben yanımda götürürüm hiç para veremem birde poşete ucuz da degil 5 10 kuruş olsa bir derece tabi ama 25 kuruşta bir poşet için yazık günah az diye düşünen olabilir ama damlaya damlaya göl olur unutmamak lazım. o anlık az ama aylık hep aldığını düşün yüksek miktarlar çıkıyor.

0

çok birşey almadıkca poşet almıyorum ama elimle taşıyamayacağım kadarsa poşet alıyorum.

1

almıyorum almayacağım da. bez torbalar, örülebilen file torbaların kullanılabileceğini düşünüyorum.