1

saatlerce koltukta oturmak fiziksel olarak insana bir çok zarar veriyor sırt ağrısı bel ağrısı gibi vücudun tutulması dizlerin ve bacakların ağrıması yani eğer böyle her zaman koltukta saatlerce oturmak zorunda kalanlar bel fıtığına ve boyun fıtığına da maruz kalabiliyorlar vücutları hareketsiz olduğu için yürüdüğü zaman yürümekte zorlanıyor lar yani çok oturmanın da insanlara birçok zararı vardır.

0

saatlerce koltukta oturmanın eklem ağrılarına ve kas ağrılarına sebep olur gözleriniz yorulur fiziksel olarak rahatsızlık duyarsınız ve bri müddet sonra uykunuz gelmeye başlar. yani sabit bir noktaya baktığınız zaman boynunu tutulabilir kolunuz veya omzunuzda da ağrı oluşabilir özellikle ters bir pozisyonda oturuyorsanız eğer buda zararlıdır insan için ayrıca inanın içi sıkılır sürekli böyle oturmaktan hoş birşey değil bence bu durum . yani devamlı saatlerce oturmak insan için zararlı bir durum ondan hoş değil yoksa yatmak uzanmak oturmak herzaman güzel. bence biraz haraket etmeliyiz haraket etmediğimiz zaman eklem ve kas ağrıları oluyor boyun ağrıları meydana geliyor ruhsal bozukluklar da görülebilir depresyon gibi rahatsızlıklar yani hem fiziksel hemde ruhsal olarak vücut bundan etkilenebilir buda zararlı bir davranıştır bizler için.

0

fiziksel açıdan sorunlar yaşarsınız. bir yerde saatlerce sabit bir şekilde oturduğumuz zaman kas ağrıları boyun ağrıları sırt ağrıları bacak ağrıları gibi sorunlar yaşamanız kaçınılmazdır. bu sebepten biraz dolaşmalı sık sok oturmamalısınız. sağlığınızı etkileyebilir. ayrıca uykunuzun gelmesini de sağlayabilir. arada bir pozisyon değiştirmek yürüyüş yapmak çıkıp dolaşmak gerekir.

0

koltukta oturmak kan dolaşımımızı engellediği için bir yerlerimiz artık uyuşmaya başlar arada bir kalkıp kan dolaşımınızı devam etmesini sağlamamız gerekir.

0

sürekli oturmak yada oturdugumuz yerden kalkmamak vucudumuzda kemiklerimizin kireçlenmesine neden oluyor.çünkü vücut hareketsiz kalınca kan dolaşımıda yavaşladıgı için ayakalrımızda ve vücüdumuzun çeşitli noktalarında ani agrılar oluşuyor bunun sebebi beynimiizn bize hareket etmemiz için uyarılar göndermesidir.evde yada başka bi yerde uzun zaman oturan insanlarda kondisyon düşüklüğüne neden olur yani bi yere giderken hemen yorulurlar bacakalrında ve gögsünde agrı hissederler nefes darlığı ve ani baş dönmeleri yaşayabilirler.

1

bende 9 senedir oturarak çalışıyorum ve bir makalede okumuştum. 1 sene oturmak insanı iki senelik yaşlandırıyormuş. o yüzden fırsat buldukça hareket etmeye çalışıyorum. kan dolaşımı için bu gerekli. varis oluşumuna sebep olabilir kan dolaşımı olmazsa. damar tıkanıklığı ve kalp rahatsızlığına kadar gider bu süreç. ayrıca metobolizmayı yavaşlattığı için daha kolay kilo alabiliyorsunuz şimdilik benim için eksi yönü bu. fazla bir olumsuz etkisi olmadı dikkat ettiğim için. hareket etmek en güzeli, ne demişler işleyen demir ışıldar.

0

eğer işin masa başı ise arada kalkıp yürümek gerekir değilse heryerin tutulabilir

0

yani saatlerce koltukta oturmak insanlık fıtık yapabilir ,ağrın olabilir ama genellikle biz ev hanımları işimiz falan bittiğinde oturuyoruz ve bu seferde belimize falan ağrı giriyor.