0

bu konu düşünülenden çok daha önemli sonuçları ağır olabilecek bir psikolojik durumdur. hatta örnek alınmazsa kabil sendromu gibi tedavi gerektiren tablolarla bile sonuçlanabilir. bunu en aza indirmenin yolları vardır elbette ki birincisi ilk bebeklik döneminde mutlaka yakınlardan yardım alınmalı, bebek beklerken dahi yapılan hazırlıklar evdeki ufaklığın gözüne gözüne sokulmamali, ona da küçük hediyeler almayı ihmal etmemeli hergün düzenli olarak yaş aralığına göre vakit ayırmalı ve aktivitelerle meşgul edilmeli, ilk bebeklik döneminde diğer ebeveynlerden de destek alınmalı, kesinlikle kızmak, ses yükseltmek gibi çocuğun bireysel manada kişiliğini zedeleyen hareketlerde bulunmaktan kaçınılmalıdır. sevgiyle yaklaşım çok önemlidir. birine daha fazla ilgi göstermek diğerini saf dışı bırakmak gibi algılanır çocuğun özgüveni sarsılır.

0

kardeşini kıskanan bir çocuğun üzerine çok fazla gitmemeliyiz ve ona anlayışlı olmalıyız .çünkü çocuk için de kolay bir durum değil bir anda üzerindeki bütün ilgiler ikiye bölünüyor ve kendisini bu yüzden kötü hissediyor. o yüzden eğer çocuğunuz kardeşini kıskanıyorsa ebeveynlerden bir tanesi çocukla ilgilendiğinde diğeri de kıskanan çocuğumuzla ilgilenmelidir. zaten çocuk eğer konuşmadan anlamıyorsa ya da bunu anlayacak yaşta değilse çocuğumuzun yanında kardeşiyle çok fazla onu kıskandıracak şekilde ilgilenmemeliyiz. çünkü gerçekten kardeş kıskançlığı ilerleyecek seviyelerde çok büyük sorunlara yol açabilir kardeşini kıskandığı için öldürme girişiminde bile bulunabilir çocuk. bu yüzden anne babalar çok dikkatli olmalıdırlar ve mutlaka o çocukla bir tanesi ilgilenmelidir.

0

kardeşleri birbirine sevdireceksin oyun oynatacaksın abi'lik yaptıracaksın

0

gunumuz problemlerinden çok yaygın olan kardeşler arasında kıskançlık problemi özellikle son 100 yılda yaş aralığı az olan kardeşler arasında daha fazla görülmektedir yapılmasını tavsiye ettiğimiz şey ıskanan kardeşin daha fazla daha daha fazla ilgiye yöneltilmesi ve çocukla iyi bir vakit geçirmesi öğelerimizdendir böyle durumlarda kıskanan çocuğa ve diğer çocuğa eşit miktarda ilgi göstermek gerekmektedir aksi takdirde iki çocuk arasında kıskançlık duyguları gün geçtikçe artacaktır zamanla bu kıskançlık birbirlerini şiddete kadar gidebilecek dil bu yüzden iki kardeş arasında eşit ilgi ve sevgi olması durumunda bu kıskançlık durumu ortadan kalkacaktır