0

kardeş kıskançlığı yaşayan çocuklara bence sevgiyle yaklaşılması gerekir. bu çok normal bir duygu çocuklar kardeşlerini kıskanabilirler istemeyebilirler. siz bunu çocuklara düzgün bir biçimde anlatmanın yolunu bulmalısınız . onlaeo uyarmalısınız kardeşliğin aslında ne kadar güzel bir duygu olduğunu söylemelisin hatta buna örnekler vererek de anlatabilirsiniz. her çocuk kardeşini kıskanır bu doğanın kanunu gibi bir şey oldu artık. çocuklar kardeşlerine karşı sevgiden çok antipati oluşturabiliyorlar ve zaman zaman kavga dahi edilebiliyor anlaşmazlıklar oluyor. ancak bu durumu araya girerek öğüt vererek onlara çeşitli telkinler de bulunarak onların kardeşlerini sevmelerin ilgi duymalarını sağlayabilirsiniz. kardeşler arasında bazen paylaşamama durumu olur. bir eşyayı oyuncakları veya anneyi babayı sevdiklerini birbirleri ile paylaşamazlar. onlara en çokta paylaşmayı öğretmeliyiz.

0

kardeş kıskançlığı genellikle yeni doğan bebeğin küçük yaşlarda çocuğun yeni doğan kardeşini kıskanmasıdır. genellikle bu yaşlarda çok fazla oluyor kıskanma çünkü çocuk yeni doğan bebeğine anne babalar daha çok özen gösterdikleri için çocuk birazcık geri planda kalıyor bazen bebeği daha iyi sevmiyorlar bu yüzden kardeşini dahi sevmiyorlar yani. aslında sadece kıskançlığı kardeş kıskançlığını küçük yaşlarda kendini gösteriyor ama ileriki yaşlarda da gösteriyor anne babası eğer ki bir çocuğuna diğer kardeşi de çok ilgileniyorsa çocuk o zaman kendini geri plana atıyor ve gerçekten ilerki yaşlarda çok büyük sorunlar olabiliyor.o yüzden anne babalar gerçekten çok dikkat etmelidir aslında eğer ki kardeş kıskançlığı varsa bir çocukta en azından karşısı oturup konuşmalılardır. yoksa gerçekten de büyük bir sorun olabilir bu. anne babalar genellikle yeni doğan bebeği daha çok ilgi gösterdikleri için maalesef ki ikinci çocuğunu birazcık boşlayabiliyorlar. o yüzden kardeş de genellikle kardeşini yeni doğan kardeşini kıskanıyor ve hiçbir şekilde onunla ilgilenmiyor, sevmiyor yani anne babasının ona gösterdiği ilgiyi gerçekten çok kıskanıyor genellikle çocuklar. bazen de çocuklar kardeşini kıskandığı için bile anne babasının onu fark etmesi için bazı şeyler yapabiliyor. mesela çocuk hasta olup yalandan hastaymış gibi gösteriyor ve veya bir yerden düşüyor kendine yer alıyor yani bunu bilerek yapıyor ve sırf anne babasının onunla ilgilenmesi için yapıyor bunları. benim kuzenim çocuk da aynı şekilde böyle olmuştu kendini yalandan hastayım diye bir rolü yapmıştı gerçekten çok belliydi aslında böyle çocuklara gerçekten de birazcık anne babalar eşit şekilde davranırlarsa gerçekten çok iyi olur yoksa hiçbir şekilde bir durumu anlatamazlar.anne babaların eşit davranması en azından tabii ki de eğer ki yeni doğan bebeği varsa genellikle onunla ilgilenirler ama en azından bunu beraber yaparlarsa kardeşiyle daha iyi olur ve eşit şekilde davranırlarsa gerçekten çok iyi olur onlar için bu duruma en azından sorunsuz atlatırlar. en azından anne babalar karşısına geçirip çocukla konuşmalılar diye düşünüyorum yoksa konuşmaz varsa gerçekten de onunla iletişim kuramazlar hiçbir şekilde onunla ilgilenemezler. anne baba arasında çocukla ilgilen diye kadar kardeşiyle de en azından belli bir zaman ayrı zaman geçirmelilerdir diye düşünüyorum çünkü gerçekten de çok önemli o çocukla en azından bir gününü ayırabilirler veya 2 saatini. genel anlamda kardeş kıskançlığı yaşayan çocuklar bu şekilde davranırsa gerçekten onlar için çok iyi olur bu durum en azından sorunsuz bir şekilde atlatırlar diye düşünüyorum.

0

kardeş kıskançlığı yaşayan çocuklara anlayışlı davranılmalıdır. özellikle çocuğun yaşı küçük ise daha dikkatli olunmalıdır. çünkü her ne kadar konuşmayı denesede anne baba çocuk yaşının küçük olmasından dolayı onu çok fazla anlayamayacak ve kardeşini kıskanmaya devam edecektir. bu yüzden anne baba araştırmalı ve bu konuda çok dikkatli olmalıdırlar. çünkü çocukta başlayacak bu kardeş kıskançlığı ileride ikili ilişkilerinde de çok büyük sorunlar yaratacaktır. o yüzden anne baba çocuğun kıskandığını fark etti ise daha dikkatli davranmalıdırlar. en azından çocuk büyüyene kadar ve kardeşini kıskanmaması gergerektiğini anlayıncaya kadar çocuğun yanında çok fazla kardeşi ile ilgilenmemelidirler. ya da eğer çocuk ile biri ilgilendiğinde ebeveynlerden diğeri de diğer çocukla ilgilenmelidir. bu şekilde en azından çocuğun kıskançlığı bir nebze de olsa azalacaktır. kardeş kıskançlığı asla hafife alınmamalıdır. özellikle kıskanan çocuğun yaşı küçük ise daha dikkatli olunmalıdır. çünkü kardeşine kıskandığı için zarar vermeye bile çalışabilir. benim ve ablamın arasında 4 yaş fark var. ben doğduğumda annem ve babam benimle ilgilendiği için ablam çok kıskanıyormuş ve sürekli benim üzerime yatıyormuş. eğer ki annem dikkatli olmasaymış bana zarar verebilirmiş. o yüzden anne ve babalarımız kardeş kıskançlığı diyip hafife almıyor ve çok dikkatli olması gerekiyor.

0

her çocuk kardeşini kıskanabilir. çok doğal bir durumdur. ama bu tür durumlarda anne ve babalara büyük iş düşmektedir. anne babalar çocuklarının gözü önünde birini diğerine göre daha çok sevmemelidir. sevgide eşitlik olmalıdır. ödüllerde ve cezalarda adaletli olunmalıdır. aşırıya kaçınılmamalıdır. birine bir oyuncak türü alınıyorsa diğer kardeş veya kardeşlerde ihmal edilmemelidir. aksi takdirde çocuklar da annem ve babam bana değer vermiyor, diğer kardeşimi daha çok seviyor duygusu olabilir. bundan dolayı bu duruma dikkat etmek gerekiyor. ayrıca çocukları severkende ölçülü olmak gerekiyor.

0

çocuklar arasında kıskançlığı önlemek için her çocuğa da eşit davranmak gerekir .eğer birine bir şey alıyorsanız diğerine de aynısından alın ki kendini farklı hissetmesin ya da sevilmediğini hissetmesin.o yüzden kardeşler arasında eşit davranmak gerekir .mesela ben bile ablama ya daha abime benden daha iyi davranirlarsa o zaman kıskanırım. o yüzden her çocuğa eşit davranmak zorundadır aileler. yoksa kardeş kavgaları vazgeçilmez ve kardeşler arasında ileride daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir. eğer kardeşler arasında sorun çıkmasın istemiyorsanız çocuklarınıza eşit davranın ve hepsinin aynı olduğunu söyleyin.hepsini aynı ve eşit bir şekilde sevdiğinizi soyleyin . kardeşler birbirlerini kiskanirlar ne çocuk kendisinin daha fazla sevilmesini ister.

0

kardeş kıskançlığı yaşayan çocuklara kesinlikle anlayışlı davranılmalıdır çok fazla kısıtlayıcı bir davranış sergiler senin eğer kardeşlerine daha fazla kıskanmaya başlayacaktır. özellikle iki kardeş arasında fazla yaş farkı yoksa kesinlikle birini diğerinden ayırt etmeden ve eşit şekilde zaman ayırarak onlarla vakit geçirmeye çalışın. ayrıca kesinlikle aman o küçük elleme dokunma zarar veririm senin gibi sürekli olarak çocuğun kardeşi ile ilgilenmesini onu sevmesini engellemeyin. eğer bu şekilde davranırsanız kardeşinin varlığından çok daha fazla rahatsızlık duyacaktır. bu rahatsızlık sonrasında da kıskançlık çok daha fazla artış gösterecektir .o yüzden kesinlikle sevginizi büyük çocuğunuzdan bir anda kesip diğer küçük olana vermeyin o da sizin çocuğunuz bunu unutmamamız gerekiyor hiçbir zaman. ardeşiyle sürekli olarak vakit geçirmek oyunlar oynamasını sağlayın aralarında yapıcı bir bağ olmaya çalışmalısınız. birbirlerine ihtiyaç duyacakları ve birbirlerini koruyup kollayacak ları ortamlar yaratmaya çalışın. örneğin küçük kardeşe kızdığın zaman büyük vermiş olduğu tepkileri inceleyin kardeşini muhakkak bir süre sonra savunmaya geçecektir ve onu ne kadar korumaya çalışırsa ona karşı koruma iç güdüsüde fazlaca artacak. kıskanmayı bırakıp onu sevmeye ve onunla daha iyi vakit geçirmeye ona abilik ya da ablalık yapmaya çalışırım kendini buna verecektir. o yüzden iki kardeş arasında kesinlikle girmeyin bırakın kavga ediyorlarsa kavga ettiler sadece birbirlerine zarar vermedikleri için gözünü sürekli üzerlerinde olsun. başka bir şekilde çok ileriye giden bir durum olmadığı sürece müdahale etmeyin kendi aralarında çözmelerine izin verin.

0

çok zor bir durum o büyüdükçe anlayacaklar kıskançlık kalmayacak ama özellikle küçükse ikiside öyle bir orantı kurmak gerekiyor ki düşman gözüyle görmesinler birbirlerini özellikle büyük olana kardeşi geldiği için hicbirsey değişmeyecegini davranışlarla anlatmak gerekiyor aslında bütün iş anne babaya düşüyor bu konuda ayrımcılık asla yapılmaması gerekiyor gözlerine sokacak kadar eşit davranmak gerekiyor.