0

eğer ki çocuğun sürekli ağlayarak bir şeyler yaptırıyorsa size onu fazla alındış etmeyin.çünkü sürekli ağlayarak sizi duygusal yönden etkiler ve sürekli onun dediğini yapmak zorunda kalırsınız. bırakın ağlasın. bir kenarda sürekli ağlayarak zaten bir zaman sonra hatasını anlayacaktır.o yüzden anne babalar birazcık duygusallığını geri planda bırakıp çocuklarının her ağladığında isteklerini yapmamalıdır.çünkü eğer ki sürekli böyle devam ederse çocuklarımıza gerçekten zapt etmek çok zor olur. eğer ki o anda ihtiyacınız yoksa almak istediği şeyi yapmak istediği şeye o anda ona söylemelisiniz. bizim buna ihtiyacımız yok eğer ihtiyacımız olursa zaten ben alırım diyerek onu açıkça söyle misiniz. çünkü çocuklar da artık yetişkinler gibi ve çok akıllı. o yüzden onları açıkça bunları söylemelisiniz ve tane tane söylemelisiniz. çocuklar hızlı konuşunca fazla bir şey anlamıyorlar çünkü.bu tür şeylere dikkat ederseniz çocuğunuz sizden sürekli birşey istediğinde tamam anneciğim deyip kenara sokulurlar.

0

çok zor öyle çocuk işte ya . ağlasın ama yapmayın ilerde daha da kötü olucak çünkü .

0

cocugun her ağladığında istediğini yapmak bi süre sonra aile ve cocuk icin alışkanlık haline gelecektir bu yüzden her istediğini yapmamalı aile

0

bunu ona ailesi alıştırdığı için ilk olarak ailesini değiştirmekle duruma başlardım. sonrasında her ağladığında ona ağlama sebebi olan isteğini vermezdim.