0

evet ben doğru düzgün kullanmıyorum bile dışarıdan poşet çünkü alışveriş yaptığınızı düşünürseniz her bir poşet için 25 kuruş bana fazla geliyor. bu sebepten genel olarak evden poşet alıp götürüyorum. bunun yanında gözlemlediğim kadarıyla da insanlar eski pazar poşetlerine geri döndüler onlarla alışveriş yapıyorlar ve çoğu insan normal poşet alışverişi yapmıyor.

0

evet bizim için kullanımı azaldı. hatta artık bez çanta kullanımına bile geçtik.

0

poşetlerin ücretli olması kullanmasına azalttı

0

he biraz azaltı file kullanmaya başladık market poşetlerinde reklam var para ödemek mantıklı değil zaten.

0

bizim evdekini baya azalttı. hatta ben çantama poşet atıyorum yaniii... marketlerden poşet almıyorum. her markete girdiğimizde poşet aldığımızı düşünsene... halimiz duman... ve haberlerde dinlemiştim, %70 oranında azalma gösterdi poşet alımına dair diyorlardı. bu oran doğru mudur onu bilemeyeceğim tabi.

0

poşetlerin paralı olması poşet tüketimini oldukça bizde de azalttı.zaten ülke genelinde de %65 civarı azaldığını söylüyorlar.

0

poşet para verme uygulamasını dış avrupa ülkelerinden duymaktayız ve dışarıda avrupa ülkelerinde esinlenerek yaptıklarımızdan bir tanesidir ve çevre dostu olarak görmekteyiz çünkü önceden bildiğiniz üzere poşetlerimiz çok sıkılmadı marketlerden ve marketlerden aldıktan sonra da insanlarımız ahiretten iki üç tane de ekstradan alırlardı bunun nedeni ise çöp poşeti yapmak için onlar da yani gereksiz yere israf ben değil çöp poşeti artık bizlerde para vermekteyiz. 25 kuruş gibi bir düzenli para almaktadırlar alsınlar ona ben bir şey demiyorum, ama paramı konusunda şöyle bir duyarlılık olabilir. bildiğiniz gibi artık çöp poşetleri çevremizde çok görüyorduk, ama artık şimdi görmemekteyiz aslında mı güzel bir şey ama şöyle bir uygulama gelebilirdi çöp başından para alacaklarını rağmen çöpleri toplayıp getirseydik çöp poşeti parası alabilirdik, yani bu şekilde hem kendimiz kazanım olmuş olurdu hem de çevremiz için güzel bir şey olmadı. ama öyle bir kural gelir mi gelmez onu bilmem ama bir şeyler olabilirdi çünkü dış avrupa ülkelerinde poşet alacaksın bir poşet bedava olurdu iki poşet artık para alıyordu şimdi böyle yapabilirlerdi. bir poşeti bedava alıp 2 poşeti para verip aldım bilirdik ama böyle olmadı direk 25 kuruş gibi bir parayla bizden poşet kesme ücreti tabi tuttular bilmiyorum belki ilerleyen zamanlarda daha çok yeni şeyler gelebiliriz. ben buna inanıyorum bu olay bence böyle kalacaksın pek zannetmiyorum. çünkü insanlarımız artık hep cepleri poşet doldurmaya başladılar yani poşet artık oldu kederlenmeye başladı. çuvallar almaya başladı yani geçen gün tv haberlerinde bile gördük adam markete eşek sokmuş yani poşete para vermem. eşeğin sırtına diyerek öyle alışverişini yapıyorum yani işte insanlar poşete para vermek istemiyorlar ilerleyen zamanlarda belki duyarlılık olabileceğine inanıyorum ben.

0

azaltamadı zaten ev alışverişini marketten değil toptancılardan aldığımız için poşetle işimiz yoktur... toptancı poşet ücreti almıyor.

0

benim azaltmadı ama hükümet azaldığını söylüyor ama ne kadar doğru bilemiyorum. bu uygulama bence çok doğru bir uygulama değil eğer gerçekten sağlığı düşünüyorsak hiç üretmeyiz. sadece sağlıklı olanı üretiriz. ama onu da ücretli olarak satarız. aslında bu bir geçiş dönemiyse olabilecek bir durumdur. sonuçta insanlar hiç bir zaman para vermedikleri bir şeye birden 2-3 lira vermek istemezler. ama bunun açıklanması gerekir. denir ki sağlıklı olmayan bu poşetlerden salıklı olanlara geçiş için bir alışma dönemine giriyoruz denir. büyük olasılıkla bu dediklerimle hiç alakası yok emperyalist insanların daha çok para kazanmak istemesinden başka bir şey değil.

0

evet poşetlerin ücretlendirilmesi , kullanimi baya azaltti.artik evimizden götürüyoruz , ekstra poşet almıyoruz
marketten.