0

askeri ücret gerçekten çok az verdikleri zamlar kadar artırım oluyor zaten elektirik doğalgaza zam geliyor kiralara e verdikleri zam bunları karşılıyor herkes aynı yerde bence bir evin gecibebilmesi için en az ikibin besyuz olmalı bana göre

0

ben asgari ücretle çalışan bekar biriyim bana zor yetiyor tamam ailemin yanında olmasam hayatta yetmezde evli bir insanı düşünemiyorum birde o kişinin çocuğu varsa allah sabır versin bu fiyatlarla bu asgari ücret çok az sadece gıdaya adam hemen hemen 500 lira para veriyor bir ayda elektrik su kira gibi diğer yerlerede para versw birde cocuğuna okul harçlığı verse bu adam ne yicek ne iccek hiç gezmeyecekmi?

0

bence asgari ücret ülkedeki satılan ürünlere göre çok fazladır ucuz

0

çok merak ediyorum bir milletvekiline yada bir bakana asgari ücret verilse tepki ve halleri nasıl olurdu

0

asgari ücret, giderin fazlaca olduğu bir ülkede halka idare etmesi için verilen üç kuruş paradan başka hiçbir şey değil.

1

asgari ücret, işverenin işçiye verebileceği en az ücreti ifade eder. devletçe belirlenir, işverenden bu eşiğe uyması beklenir. amaç işçiyi korumaktır.

ancak çalışanların büyük kısmının asgari ücretle çalıştığı türkiye gibi yerlerde bu miktarın hiç değilse çalışanın ve ailesinin asgari ihtiyaçlarını karşılaması beklenir.

ne yazık ki ülkemizdeki asgari ücret mevcut ekonomik koşullarda çok düşük kalmaktadır. fakirlik sınırının yarısına bile ulaşamamaktadır. hatta açlık sınırının altındadır. açlık sınırının altında kalan bu ücretin yeterli olup olmadığını tartışmaya gerek yok sanırım.

0

en az 2000 ,3000 olması lazım daha düşük maaşla kimse geçinemez

0

asgari ücret, bence ocak ayında artış göstermeli 2000 veya 2500 arası olmalı yoksa dengesizlelir herşey ki öyle olucak bence ?

0

asgari ücret adi üstünde az tabiki diğer ülkelere rağmen bizimde çok olmalı ev geçindirmek kolay değil hayat pahalı heleki su zamanda zamlarla yaşıyoruz.