0

grip aşısı olmadım bence insan kendine dikkat etmeli grip olsada kendi atlatmak ki vücut direnç kazansin

0

aslında bütün aşılar olmalı insan grip aşısı okulda çok olurdum kaçırmazdım çok faydalı ve iyi gelir vucuda evet grip aşısı oldum okullarda tatil olması daha iyi

0

evet. çok hasta olan biri olduğum için babam en sonunda çözümü grip aşısında bulmuştu. her sene yaptırırdık. ama en son yaptırdığım sene öyle bir gribe tutuldum ki anlatamam. her gün iğne yaptırmak zorunda kalmıştım. o hastalıktan sonra bir daha da yaptırmayı istemedim. tekrar aynı olurum diye. sonuçta aşıda da verdikleri zayıflatılmış grip mikrobu yani.

0

grip aşısı hiç olmadım olmamda çünķü iyi değil insan vücudunun gribede ihtiyacı vardır.

0

hiç grip aşısı olmadım.doğal yöntemlerle korunmaya çalışıyorum.bitki çayları,limon, portakal, mandalina,pekmez,sarımsak,yeşil soğan ve maydanoz tüketiyorum.

0

oldum ama küçükken en son olduğum asi tetanoz aşısı idi

0

çok küçükken okulda olmuştum. herkes iğneden korkardı nedim siz hayrdır ya ilk bana vurun sonra yandım anamla okulu yıkmıştım. ama kış aylarında vurulması gereken bir aşıdır.

0

ben nadir hastalanan bir insan olduğum için hiç grip aşısı olmadım.hasta olsam da düzenli beslenmeyle ve doktorumun verdiği ilaçlar sayesinde 4-5 güne iyileşiyorum.

0

olmuşumdur ama en son ne zaman olduğunu bilmiyorum şansın da her 3 ayda bir grip aşısı olmak gerekir genellikle kış aylarında kış grip aşısı olunmalıdır çünkü sağlığımız açısından çok önemlidir

0

grip mikrobunun her yıl şartlara ve çevreye göre uyum göstererek başkalaşım geçirdiğini düşündüğüm için hiç yaptırmadım. nitekim doğru düşündüğümü de kanıtlar biçimde annem babam grip aşısı oldukları yıl daha çok ve ağır biçimde grip oldular. gereksiz bir uygulama bence.

0

hayır daha önce hiç grip aşısı olmadım bilmiyorum bundan sonra da olmam galiba çünkü zararlı olduğunu söylüyorlar grip aşısının vurdurmayın bırakın grip olun içiniz de intihaplar dışına vuruyor ama diğer türlü hiçbir şekilde dışarı vurmuyor içinizdeki iltihaplar aşi onu engelliyor gibi sözler duydum o yüzden vur durmuyorum vurulmadım da.

0

hayır daha önce hiç grip aşısı olmadım. nasıl birşey bilmiyorum o yüzden etkisi var mı bilmiyorum.