0

son zamanlarda aşının faydalı olup olmadığı haberleri dolaşmakta medyada. yalnız aşılar son derece faydalıdır. hastalığı engelleyecek antikor antijenlerden yapılır ve hastalığı engeller.
grip aşısında ise şöyle bi durum vardır; grip her sene farklı bir formda gelir ve aşı bir önceki sene gelen forma karşı direnç gösterir ve yeni gelen formu tanımlayamadığı için herhangi bir karşı etken gösteremez. böylelikle de gribi engelleyemez.

0

grip aşısı faydalı ama her ay olmaması lazım.. çünkü ben 6 sene boyunca aşı oldum. grip aşısı ondan sonra hasta olmadığım için sünizit oldum ben de yani zararı da var sonuçta hastalık bir şifadır. yani her ay ya da her sene olunmasını tavsiye etmiyorum mesela ben artık 200 senedir grip aşısı olmuyorum bu kadar yani.

1

bana göre faydalı diyorum. bilimsel olarak faydalı gözüküyor. ama bizi kandırıyorlar mı diyorsan başkadır. ama şimdilik bilim bunu gösteriyor. bazı makaleleri araştırıp okuyup bulup bakarsanız detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. yardımcı olabilmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

0

grip aşısı mutlaka faydalıdır. faydası olmasa bu konuda bilgilendirme yapılırdı.