2

yabancı dil kelime kelime öğrenilebilirmi?

örnek olarak hergün 10 kelime ezberlersek yabancı dil öğrenebiirmiyiz?

19 cevap
0

tabiki ögrenebilir bana göre ögrenebilir benim görüşüm budur

0

ben funeasylearn uygulamasıyla 700 kelime ezberledim şimdiye kadar eğlencelide hem bulmaca gibi

0

yani kısmen öğrenirsin lakin aksan ve lehçe denen birşey vardır. biz nasıl türkçe anadilimiz olduğunda kürtçe kelimeleri de türkçe gibi söylüyorsak ingilizce almanca italyanca fransızca da böyledir. siz malesef ki mükemmel derece dil konuşamazsınız. hiç bir dili konuşamazsınız. ama bunu o kadar da takmayın. hep biz eleştiriliyoruz tepkiyle... o dil öyle mi konuşulur misalen öyle mi cümle kurulur diye. lakin yabancı bir ülkeden memleketimize gelen bir turist bizim yıllardır sultan ahmet camii sine çultan ahmete gitmek ben diyor. ne gramer var malesef ne cümle öğesi. ha kelime öğrenmek konusuna gelecek olursak ingilizce konuşmak için zaten kelime öğrenmeniz lazım ki cümle kurabilesiniz. tabi ki de kelime ezberlemek hergün bir kelime size istediğiniz konuşma dilini öğretir. ve düzgün bir şekilde de konuşursunuz ama şunuda unutmamak lazım malesef mükemmel derece de konuşamazsınız. yani bir ingiliz gibi asla olmaz.

0

yabancı dil öğrenmek sadece kelimeyle olmaz. gramer, konuşma, dinleme, anlama, okuma, yazma alıştırmaları da yapmak dil öğrenmek açısından çok büyük önem arz eder. yeterli kaynak olması da bu konuda büyük bir önem arz ediyor. her dilin gramer kuralı ve telaffuz şekli vardır. ve sadece standart varyantı öğrenmek yetmez, diğer şiveleri de öğrenmeye çalışmak lazım.

0

yabancı dil kelime kelime öğrenilir hem de daha kolay öğrenirsin aklında kalır artık okul dönemlerinde öğrencilere kelime kelime yazdırıp ünite ünite geçirip öyle ezberle diyorlar ve en sonunda öğrenciler daha dinç olup akıllarında her kelimeyi hatırlıyorlar kolayca kalkıp bir cevap verebiliyorlar en başta kelime kelime üretip ardından birleştirip soru soruyorlar bu da tabii kişinin hakkında kalıyor eve gidip tekrarlayın diyorlar daha geliştirici oluyor

0

yabancı dili sözlükler yardımıyla kelime kelime öğrenmek değil de öğrenmek istediğiniz dilin konuşulduğu ülkeye gidip, orada yaşayarak yaklaşık bir yıl kadar kalarak öğrenebilirsiniz. zorunlu olduğu sürece insan her şeyi öğrenebilir her şeyi yapabilir.

0

bir kelimeyi öğrendikten sonra eğer onu cümle içinde kullanmazsak kelimeyi daha sonraki hayatımızda nerede kullanabileceğimizi bilmediğimizden bu işimize yaramaz o yüzden bir kelimeyi öğrendikten sonra onu mutlaka cümle içinde nasıl kullanabileceğimiz de öğrenmeliyiz bu şekilde kelime kelime ingilizce öğrenebiliriz ama dediğim gibi gramersiz olarak bu şekilde ingilizce öğrenmek yeminli tercümanlık olsun çok üstdüzey bir iş yeri olsun böyle uerlerde çalışmak için yeterli görülmezse iş dünyasına adım atmanıza pekte yaramaz bunun için etik ve gramerli olarak ingilizce öğrenmeliyiz bunun içinde kelime kelime o kelimeleri gramere uygun cümle içinde kullanarak ingilizce öğrenmelisiniz.

0

yabancı dil öğrenme konusunda kelime bilgisi önemlidir.fakat sizin bahsettiğiniz gibi günlük 10 kelime ile olmaz.çünkü öğrenmiş olduğunuz 10 kelime ezberle seniz bile aktif olarak bu kelimeleri kullanmadıkça kelimelerin mantığını cümle içerisindeki kullanımlarını görmedik ki aklınızda kalma oranı çok az düzeydedir. bu yüzden eğer ki bir yabancı dili öğrenmek istiyorsanız kelimeleri cümle içerisindeki kullanımlarını görüp cümle yapısına hakim olup sonrasında da bu kelimeleri duyup kulak aşinalığına sahip olmanız gerekiyor. bu yüzden günlük belli üzeri kelime öğrenmenin yanında okuma metinleri ve ingilizce altyazılı videolar ser etmenizi tavsiye ederim.genel geçer dil olarak ingilizce olduğu için bu örneği verdim hangi dil öğrenmek istiyorsanız o dille ilgili bu uygulamayı yapmalısınız. dil öğreniminde önemli bir diğer kriter ise süreklilik arz etmesi gerekir.en azından belli düzeyde bir temel ve altyapı oluşturmadan öğrenmeyi bırakırsanız öğrendiklerinizi kısa süre içerisinde unuttuğunuzu fark edeceksiniz.

0

bir dilci olarak şunu söylemek istiyorum.evet öğrenebilirsin ve bir dil öğrenmeye başlarken ilk o dilde günlük kullanılan en çok 100 kelimeyi öğrenmelisin.

0

yabancı dil kelime kelime öğrenmek işini biraz kolaylaştırır. genellikle pratik yapmak seni daha iyi öğrenmene yardımcı olur.

0

tabikide bir cok yabancı dil kelime ögrenebilirsin tabi içinde azıcık istek varsa cok kolay bir şekilde ögrenebilirsin bir cok uygulamalar var ingilizce ögreten onlara bakarsan ingilizce müzik dinlersen yabancı filmler izler isen cok kolay bir şekilde ögrenebilirsin yada bir kursa gidip ögrenebilirsin devlet in verdigi kurslar oluyor diye biliyorum araştır bi istersen

1

ben farklı bi açıdan nasıl ögrenebiliriz diye bir fikir yada öneri sunabilirim.küçükken nasıl okuma yazma bilmiyosak aynı şekilde de yabancı dil bilmiyoruz.okuma yazma bilmek için ya ailemiz yada ögretmenimiz tarafından çeşitli aktivitelerle ögretilmeye çalışılır aynı şekilde ingilizceyide okuma yazma eğitimi aldıgımız gibi almamız lazım.sürekli tekrar ve aktif şekilde kullanmamız lazım ki o yabancı kelimeler aklımızda kalabılsın okullarda öğretilen ingilizce nin temelini bilirsek gerisi bizim için birazdaha kolay olabilir.ingilizce cümlelerin yanına türkçelerini yazarak ilk önce ne anlama geldiklerini ögrenmeliyiz daha sonra bunları tekrar ederek hem anlamalrını hemde ingilizceyi ögrenmeye başlarız teknolojinin gelişmesiyle çeşitli internet sitelerinde yada uygulamalarda yabancı dili ögrenmek isteyen insanlar için çeşitli kurslar veriliyor paralı parasız ben bunu bilemem ama eger araştırırsanız sizin için ingilizce ögrenmek daha eglenceli ve kolay olabilir.

1

eger kesin bir dil bilmek istiyorsan git yurt dışına 1 yılda ögrenirsin kesin kesin ögrenirsin ama iş imkanı yok ünüverite okumak için gidebilirsin yurt dışına.

1

yabancı dili zaten kelime kelime öğrenilir ben ingilizce bilmiyorum çalıştığım yerde ingilizce ogretmeni söyledi ingilizce yabancı dil yani kelime kelime öğrenilen birşeymis kelimelerini bilmezsen asla öğrenemezsiniz diyor kolay bir dil değil ve üstelik çabuk unutulan bir dil olduğu için ezber gerektiren ve kelime bilmen gerektiği için kelime bilmemiz lazım ilk önce.

1

yabancı dili kelime kelime öğrenmek yerine pratik yaparak öğrenmelisiniz.grammer öğrenip bol bol pratik yapmalısınız.mesela ben biraz almanca biliyorum.gramer öğrenip pratik yapıyorum.ama biraz kelime bilginizinde olması lazım.ondan önce cümle kurmak gerekiyor.dil öğreten birçok program var mesela busuu duolingo voscreen word bit gibi uygulamalar cidden işe yarıyor.dil öğrenmek için bide neden öğreniyorsunuz onu bir kafanızda bulmanız lazım öğrenme azmi gerekiyor gayret etmek gerekiyor.yabancı dil öğrenmek için dediğim programları yükleyebilirsiniz.telefonunuzda her zaman sözlük bulundurun.bir dil defteriniz olsun.o dilde şarkılar dinleyin radyolar dinleyin filmler izleyin haberler okuyun hikayeler okuyun dil öğrenmek zaman ister bire birden olabilecek birşey değildir.bide youtubede ferhat yıldız var o adam güzel öğretiyor bir bakmanızı tavsiye ederim. umarım yardımcı olmuşumdur.

1

yabancı dil kelime kelime değil de bence konuşularak öğrenilir ko-ko kuralı yani korkmadan konuş
farklı farklı insanlarla pratik yap gramer olarak öğrenmek istiyorsan kurslara giderek öğrenebilirsin

1

ben açıkçası yabancı dili kendi imkanlarımızla oldukça zor öğrenebilecegimizi düşünüyorum. bence yabancı dil konuşan biri ile pekiştirme yaparak zamanla daha iyi konuşulabilir .
çünkü tekrar etmedikçe konuşmadıkça insan unututsbiliyor

0

kelime öğrenmek aslında çok faydalı fakat bunun yanı sıra gramer olarakta çalışmalıyız. kelimeleri bilerek cümle kurmayı düşünüyorsak eğer grameri iyi bilmeliyiz.

1

yabancı dili kelime kelime öğrenmekten çok belli kalıpları bilerek öğrenmek daha pratik ve daha etkili kolay öğrenim sağlar.