0

evet ben küçükken genellikle bu dünyaya neden geldiğimi ve ileride ne olacağını sürekli düşünürdüm. hatta öldükten sonra sonsuz bir hayat var dediklerinde bana sonsuzluğun nereye kadar olacağını ve nasıl bir durum olacağını sürekli düşünürdüm. ama büyüdükçe bu dünyaya kitap açıp bakmanın serbest olduğu bir sınavda olduğumu iyice anladım. çünkü gerçekten yüce allahü teala bizi çok büyük bir sınavın içerisine bırakmış ve bu sınavda her şey serbest. doğru yolu bulmak bizim elimizde. çünkü bize akıl vermiş ve bizi diğer varlıktan ayırt edebilen düşünme yeteneği vermiş. ve biz fikrimizi kullanarak doğru ve yanlışı ayırt ederek ve aklımız ve fikrimiz ile birlikte araştırıp doğruyu bularak bu sınavı başarıyla atlatmak durumundayız. bazen düşünüyorum ya müslüman olarak dünyaya gelmeseydim yine de doğru yolu araştırarak bulabilir miydim diye düşünüyorum. belki de hiç bulamazdım .çünkü ailem ve çevrem küçüklüğümden beri bir şeye inandıkları için ve beni de o şekilde büyüttükleri için o inanç ve düşünce bana doğru gelirdi .ve ben de bu yüzden belki araştırmaya bilirdim. o yüzden müslüman olarak doğduğum ve müslüman olan bir ailede dünyaya geldiğim için kendimi şanslı buluyorum aslında. bu şekilde düşünüyorum ben eskiden beri. aslında çok da düşünmek istemiyorum çünkü çok derinlere indiğimde cevap veremeyeceğim sorular bazen kafamı karıştırıyor.

0

bu dünyaya ne icin geldigimi yanlız kaldıgımda kendi kendime düşündüm ve bir sonuc alamadım o günden beri cok mutluyum ama kendi kendime konuşsam da olsun

0

bu konu insanların dini inançlarına göre farklılık gösterebilir. hiç inancı olmayan birisine göre muhtemelen evrendeki çeşitli vitamin mineral ve değişik maddelerin bir araya gelerek tesadüfen oluştuğudur. bu inanca göre bu evrende yani hayata tesadüfen gelerek bulunduğu ortamın kültür ve yörelerine göre normal bir insan olarak yaşamaktır. ülkemizde çoğunluk islam dinine inanmaktadır. bu dine göre insan bir yolcudur ve bu evrene yani hayata gelme sebebi inandığı doğrularına ve yanlışlarına (günahlarına ve sevaplarına) göre yaşayarak ebedi hayata (ölümden sonraki hayat: cennet - cehennem) hazırlıklık yapmaktır.