1

humus haşlanmış nohut ve tahinle yapılan özellikle hatay bölgesinde sıklıkla meze olarak kullanılan bir aperatiftir. yunus yapmak için öncelikle nohutlar haşlanır haşlandıktan sonra ise kabuklarından ayrılır. sonrasında mutfak robotunda haşlanmış nohutla içerisine bir kaç diş sarımsak, yarım limon suyu , tahin ,kimyon ,tuz ve kimyon ile çok az miktarda su eklenerek iyice çekilir. macun kıvamına getirildikten sonra küçük servis tabaklarına alınır sonrasındaysa üzerine yağ gezdirilir ve maydanoz domates ve salatalık ile süslenerek servis edilir. orijinal humus tarifi bu şekildedir. ancak humus tozu ile çok daha kolay bir şekilde de yapılabilir ancak tabii ki gerçekten nohut ile yapılan çok daha lezzetli olmaktadır.o yüzden her şeyin aslında orijinali güzeldir yapması da çok zor değil haşlanmış nohutun az olduğu sürece içine ekleyeceğiniz bir kaç ilave malzeme ile yemeklerinizin yanına çok güzel bir meze olarak humus yaparak ikram edebilirsiniz.

0

humus için malzemeler:
3 su bardağı nohut.
5 yemek kaşığı tahin.
5 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu.
1 çay bardağı su.
1 çay bardağı zeytinyağı.
1 çay kaşığı kimyon.
yarım çay kaşığı tuz.
humus üzeri için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı.
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber.
humus nasıl yapılır:
ayıklanmış nohutları suda yumuşayana kadar haşlayın.suyunuzu süzdürdüğünüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklayın.
ezilmiş sarımsakları küçük parçalar,halinde doğrayın,haşlanmış nohut,tahin,sarımsak,limon suyu,su,zeytinyağı,kimyon ve tuzu blender yardımıyla püre gibi olana kadar karıştır.
humus karışımını servis tabağına yayın.orta kısmında hafif bir çukur açın.küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın.kızgın yağı humusun üzerine gezdirin.humus hazırlamak işte bu kadar kolay!afiyet olsun.