0

şimdi bende dahil herkes tabiki der ama öyle bir durumda bulunsak belki sonuçlar değişebilir

0

yani bu soruya şöyledir veya böyledir diye cevap vermek çok zor. çünkü her dinin kendine göre güzelliği var, hiç kimseyi şu dinden bu dinden diye suçlamamak lazım. bu sebepten dolayı büyük ihtimalle inandığım dinin güzelliklerini yaşamayı tercih ederdim ve herhangi başka bir dine yönelmez idim.

0

buna bir çok örnek vericek isimler vardır aslında bunlardan birine örnek olarak ; tolstoy gösterilebilir . eğer hıristiyan olduğum dönemde okuyup araştıran eğitimli biriysem olabilirim diye düşünüyorum . bu inanç meselesidir. çok iyi araştırıp kendimi hangi dine yakın hissediyorsam tabiki olabilirdim

0

hani simdik bende müslümanım tabiki herzmanda bu halimden mutluyum vede sükrediyorum.ayrica tabiki hani baska bir ülkede dogsaydım oranın yasami yasam sartlarida önemli eger yol gosteren vede islam ülkelerini takip edersem arastirirdim bu dogruda ilerlerdim vede bana göre nasıl ınac dıye bakardım vede sonunda karar verir olurdum diye dusunuyorum bende.

1

öncelikle şunu belirteyim ben inanan bir müslümanım. eğer hristiyan yada farklı bir dinde dünyaya gelmiş olsaydım, ilk yapacağım şey ilk önce yaradiciyi bulmak olurdu. bir insanın ilk yapması gereken şey tefekkür yaparak yaradiciyi bulmak. eğer direk dinler üzerinden gidersen ateizm tehlikesi seni yolun sonun da bekliyor olucak. yaradicinin varligina emin olduktan sonra dört büyük kitabı da tarafsız bir şekilde okurdum. zaten bu kitaplar icerisin de akla, mantığa uygun bir tek kur'an. islâm alimlerinden de yardım alarak kur'an-i kerimi anlamaya çalışırdım. sonun da ise aradığım şeyin islâm dini olduğuna kanaat getirirdim.