0

toplu taşıma bence hem kolaylık, kısmen hem de eziyet. tabiî ki hattan hatta değişir kalabalık ve sefer sayısı. 500t veya metrobüse bindiyseniz eziyet gibi gelir ama 21b'ye bindiyseniz çok da gelmez.

0

evet işkence tıka basa alıyorlar ayakta 70 yazıyor fakat aldıgı 130 150 yolcu otobüslerde insan boguluyor ter kokusu felan birde önden ilerleyin diyorlar ya yer olmadıgı halde nasıl ilerlencekse.

0

paralı işkence. hem yüksek ücret veriyorsun, mesela bir yere gitmek için bazen 2 otobüse binmek gerek, 4 lira tutar, bir de geri dönüşü dersen 8 lira eder. her gün 8 lira gibi bir ücret ödeyip hizmet alamamaktır toplu taşıma. otobüs beklersin yarım saat falan, en sonunda arka arkaya 5 tane otobüs gelir. onları 6 dakika arayla yollamak da belediyenin aklına gelmez, hattaa bu olayı belediyeye şikayet olarak yazarsan da otobüs saatlerini durak yoğunluğuna göre ayarlıyoruz gibi alçak bir cevap alırsın. evet bu örneği yazdım, bu olay tamamen başıma geldi yani. hizmet sıfır kısaca. ayrıca otobüsün en ön bölümünde oturan ve ayakta yolcu kapasitesi yazıyor, o kapasiteyi de umursamadan otobüse yüz’ün üzerinde kişi bindiriyorlar, kadın erkek fark etmeden otobüste o halde gidiyoruz. daha anlatacak çok şey var da gerek yok. kısacası toplu taşıma, özellikle de belediye otobüsü işkencedir. parasını verir ve varacağın yere kadar acısını çekersin. hizmette de düzelme bulamazsın genelde. şimdiye kadar toplu taşımaya verdiğim parayla iyi kötü bi araba alırdım mesela :)

0

kalabalık şehirlerde tamamıyle eziyet

1

neredeyse balık istifi gidiyoruz otobüs ve metrolarda... hele de mesaiye gidiş ve çıkış saatlerinde... pek de iç açıcı yolculuklar olduğu söylenemez hani...

özel araçla gitmenin de ayrı zorlukları var.

0

yerine gore değişir kalabalık olmayan yerlerde rahat yolculuk yaparsanız iyi

0

özellikle istanbul gibi bir şehirde eziyetten başka birşey değil.

0

bildiğin eziyet insanları koyun gibi iç içe sıkıştırıyolar dolmuşa ayakta yolcu almak yasak ama belediye otobüsleri ayakta tıklım tıkış yolcu alıyolar ikiside aynı trafikte gidiyo ikisinde de kaza riski var saçmalık