1

kazandibi tatlısı genellikle dışarıdan alarak yediğimiz bir tatlı dır. ancak evde yapmakta aslında çok zor değildir. kazandibi tatlısı yapmak için gerekli olan malzemeler ise şu şekildedir ,

5 su bardağı süt
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından biraz az şeker
bir su bardağından bir parmak eksik un
1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı margarin

kazandibi tatlısının yapmaya başlarken öncelikle genişçe bir tencerenin içerisine margarin ve vanilya tüm malzemeleri alıyoruz ve kısık ateşte sürekli olarak çırparak muhallebi kıvamına getiriyoruz. karışım yoğunluğu açtıktan sonra ocaktan almaya yakın içerisine bir kaşık margarin ya da tercihe göre tereyağı da kullanabilirsiniz ve vanilyayı da ilave ederek birkaç dakika daha homojen ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz. sonrasında ocağın altını kapatıyoruz ve bekletmeye bırakıyoruz.
alüminyum bir tepsinin tabanını , öncelikle margarin sonrasında ise her yerine eşit bir miktarda gelecek kadar toz şeker serpiştirerek ocağın üzerine alıyoruz. ocağın altını yatmadan önce hazırlamış olduğunuz muhallebi hepsinin üstüne döküyoruz. sonrasındaysa ocağın altını yakarak ve tepsiyi orta ateşte yavaş yavaş döndürerek şekerlerin kontrollü bir şekilde karamelleşmesini sağlıyoruz. muhallebinin dibi tutmaya başladıktan sonra kokusundan da hazır olduğunu anlayabilirsiniz. aşağı yukarı 20 ile 25 dakika arasında kazandibinin hazır bir hale gelecektir. ocağın altını kapattıktan sonra kazandibi tatlımızın önce birazcık soğumasını bekliyoruz ardından da en azından birkaç saat buzdolabında tamamen soğuması için dinlendiriyoruz. güzelce soğuyan kazandibini sonrasında servis etmeye hazır hale getirebilirsiniz.
yapım aşamalarına dikkat ettikten ve acele etmeden tatlınızı hazırlamaya çalıştıktan sonra dışardan aldığınız kazandibi tatlılarından bile daha güzel olacağından emin olabilirsiniz. alüminyum tepsiniz yoksa ısıya dayanaklı bir borcam da altını görerekte rahatlıkla pişirebilirsiniz. ama biraz daha kısık ateşte ve çok daha kontrollü olarak hareket etmenizde fayda olacaktır. yoksa borcamın patlama riski vardır aman dikkat edin.

0

hiç bir bilgim yok canım cekincr bimden alıp yiyorum diyebilirim