1

süt, nişasta (buğday ya da mısır nişastası),pirinç unu,toz şeker, 1 paket vanilya ve yeteri kadar un bir tencerenin içine alınır ve muhallebi kıvamında pişirilir. yoğunlaşmaya başladığı an ocaktan alınır ve içine tereyağı eklenir, karıştırılır.kazandibinin en güzel özelliği ona tadını veren dibinin yakılması işlemidir. bir yandan yapacağınız ateşe dayanıklı olan fırın kabının içine bu yaptığınız karışımdan bir kepçe kadar alarak, içine pudra şekeri ve toz şeker karıştırıp ocağın üzerinde karıştırarak dibini yaktırın. bu karışım esmerleştiği zaman, diğer muhallebiyi de üzerine dökün ve bir kaşık ya da spatula yardımı ile düzgünleştirin. tatlınızı şimdi buzdolabına koyarak 3-4 saat bekletin. iyice soğuduğuna eminseniz dışarı alın ve şeritler halinde kesin bu tatlıyı. uygun rulolar yapacak şekilde şekil vererek servis tabağınıza alın. afiyet olsun.
bu muhallebili kazandibidir. bir de içine didiklenmiş tavuk lifleri de atarsanız o zaman tavukgöğsü yapmış olursunuz.

1

kazandibi yıllarda çok fazla tüketilen favori bir tatlı çeşididir.kazandibi yapmak için gerekli olan malzemeler ise şu şekildedir.
5 su bardağı süt
bir buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağından biraz eksik un
1 su bardağı toz şeker
tereyağ ve toz vanilya ( 1 paket )

kazandibini yapmak için gerekli olan ilk şey genişçe bir tencerenin içerisine süt ,nişasta, şeker ve unu ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte sürekli olarak çırparak pişirmektir.karışım yoğunlaşıp muhallebi kıvamına geldiği zaman içerisinde 1 dolu yemek kaşığı kadar tereyağı , (dilerseniz ayrıldık işte margarin da kullanabilirsiniz) vanilyasını da ekleyerek birkaç dakika daha yağ eriyip vanilyada muhallebi ile iyice karışana kadar çırpmaya devam ediyoruz. sonrasında ise alüminyum tepsi içerisine önce margarin ya da tereyağ mı bolca sürüyoruz her tarafına eşit bir şekilde gelecek kadar şeker döküyoruz. dökeceğimiz şeker yaklaşık 2-3 kaşık civarı olacak. sonrasında ise hemen üzerine pişirdiğimiz muhallebiyi döküyoruz ve tepsiye ocağın üzerine alarak ne çok kısa sürede çok fazla açık bir ateşte olacak şekilde sürekli olarak döndürerek pişiriyoruz.aşağı yukarı yarım saat kadar her tarafını kontrollü olarak pişirmeye dikkat etmelisiniz. muhallebinin dibi çıktıktan sonra hafifçe kokusu çıkacaktır zaten çok ağır bir koku oluşmadan ocaktan almamız gerekir.sonrasında önce oda sıcaklığında soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra da birkaç saat buzdolabında bekleterek servise hazır hale getirebiliriz. gerçekten enfes bir tatlı çeşididir hem sütlü tatlı olduğu için oldukça hafiftir. tatlı krizleriniz geldiğinde kolaylıkla kazandibi tatlısı yapabilirsiniz.

0

kazandibi yapılırken, bir buçuk litre süt kullanırız, buna bir su bardağı toz şeker eklenerek, 2 yemek kaşığı pirinç unu ve 2 yemek kaşığı da nişasta eklenir. ve bir tencerede kaynayıncaya kadar pişirilir. pürüzsüz bir şekilde pişirilmeli, topaklanması engellenmelidir. koyulaşana kadar pişirmeniz gerekir. daha sonra kaynamaya başladığında, bir kaşık tereyağını içine koyabilirsiniz. yağlanmış bir borcama pudra şekeri ve tarçın karışımı dökülür, üzerine iki kaşık pişirilen muhallebiden dökülür, ve borcam ocağın üzerine alınıp pudra şekeri ile tarçın yakılır. siyahlaşana kadar pişirilir bir daha, bu şekilde kazandibinin koyu kısmı yani yanık kısmı oluşturulmuş olur. daha sonra kalan muhallebi de bu yanık muhallebinin üzerine dökülür, daha sonra biraz soğuduktan sonra, buzdolabına koyulur. borcamdaki kazandibi kare kare kesilerek servis yapılır.