0

benim en çok beğenerek okudum ve en çok sevdiğim masal yalancı çoban masalıdır bir gün bir tane çoban varmış ve köylü'nün damarlarını yayılmış çoban damarları yayarken köyün arazisinde canı sıkılmış ve ne yapsam ne yapsam diye düşünmeye başlamış aklına birden köylüyü kandırmak gelmiş kendi kendine demiş ki kurt geliyor diye bağırsam köylü acaba ne yapar demiş ve bunu denemek için köye kurt giriyor diye bağırmış ve köylü konuşmaya başlamış herkes çobana inanmış fakat köylü çobana kurt nerede diye sorduğunda çoban gülerek şaka yaptım demiş sonra köylü dağılmış yine bir gün çoban köylü'nün davalarını yayıyormuş yine canın sıkılmış yine aklına bir fikir gelmiş ve bu sefer yine bağırmış köylü koşmuş ama yine bir şey yok yine çoban gülmeye başlamış köyü sinirlenmiş gitmiş sonra yine bir gün çoban yine köyün arazisinde koyunlarını otlatıyormus bu sefer gerçekten sürünün içine bir kurt gelmiş ve çoban varmış kurt kendi köylüler kurşun diye fakat köylüler bunu duymuş ama çoban yine yalan söylüyor diye gitmemişler kurt bütün koyunlar yemiş ve çobanın adida yalancı çoban olarak kalmış

0

güzel bir masaldır.
diyar diyar dolaşıp mutluluk arayan bir gezginin yolu küçük bir kasabaya düştü. yorgundu ve açtı ama parası da yoktu. etrafta kimsenin olmadığını fark etti. nerede bu insanlar diye düşünürken ileride bir yerlerden bir ses duydu. merakla o tarafa doğru yürüdü. adamın biri oturmuş bir şeyler anlatıyor büyük küçük herkes onu dinliyordu. merak daha da artarak yaklaştı ve o da dinlemeye başladı. adam neden korkuyorsunuz aç kalmaktan mı? parasız, sevgisiz, yalnız kalmaktan mı ? diz boyu kar yağdığında bile aç kalmaktan korkmayın minik serçelere bakın o halde.. onlar bile karnını doyurup, sıcak kalabilirken, siz ölmekten mi korkuyorsunuz ?bakın kardaki serçelere de anlayın hakikati. ihtiyacınız olan size gelir. siz yeter ki teslim olun akışta olun.. dedi.
adam içinde bir rahatlama hissetti. sevinçle oradan uzaklaştı. iyiki buraya gelmişim çok rahatladım.. artık korkmama gerek yok. nasılsa bana ihtiyacım olan gelir. diye düşündü..
büyük bir huzur ve mutlulukla bir ağacın altına uzandı ve beklemeye başladı.. emindi. her şey güzel olacaktı.. bu güne kadar diyar diyar dolaştım hep mutluluğu aradım boşuna mücadele etmişim.. doğru söyledi bilge adam. serçeler bile karda kıyamette yaşıyorlar, korkmuyorlar. oysa ben yıllarımı aramakla geçirdim. ne param ne de ailem oldu. yatacak yere bir lokmaya muhtaç oldum.. artık dolaşmayacağım.. ne körmüşüm kısmetimi durup beklemek varken aranıp durmuşum.. diye düşündü.
hava kararmaya başladı, serinlik çöktü kasabaya.. insanlar işlerinden çıkıp evlerine gidiyorlardı. gezgin gülümseyerek baktı. boşuna uğraşıyorlar ne aptallar. bilgenin sözlerini duydular hala koşturuyorlar. serçeyi de düşünmüyorlar. diye geçirdi içinden..
kendini daha da iyi hissetti. herkesin aynı akla sahip olmadığını düşündü ve gururlandı kendisiyle. o daha duyar duymaz teslim olmuştu. bırakmıştı kendini akışına..
titreyerek uyandı birden. düşüncelere dalarken huzur içinde uyuyakalmıştı ağacın altında.
çok üşüyordu. hava kararmış ortalık ıssızlaşmıştı. midesinin gurultusuyla irkildi. hala açtı.. olsun dedi. gelecek biliyorum dedi.
aradan bir kaç gün geçmişti ve gezgin hala ağacın altındaydı. açlıktan hissizleşmiş soğuktan kıpırdayamaz olmuştu. büyük bir inanç ve sabırla bekliyordu. artık an meselesiydi sıcağa kavuşup karnının doyması. her an birşeyler olabilirdi.
gezgin ümit içinde hayallere dalmış bilinçsizce etrafını izliyordu. o sırada gördüğü bir şeyden çok mutlu oldu. minik bir serçe zıp zıp zıplıyordu karı eşeliyordu. işte kar tamam serçe de geldi. yakındır benimde ihtiyacım bana gelir dedi sevinçle. serçeye baktı ve ben de seni örnek aldım küçük serçecik karda bile rızkın sana geliyor bende bekliyorum bana da gelecek dedi.
birden serçenin kahkahasıyla yerinden fırladı. inanamıyordu serçe konuştu. sen beni örnek aldığını sanıyorsun be akılsız. ben senin gibi yan gelip yatmıyorum. karları eşeliyorum, yiyeceğimi arıyorum bulamazsam devam ediyorum bulana kadar. çünkü inanıyorum ki ihtiyacım olan bana gelir.

0

beğendiğim tek masal hayata geriye dönebilmek yani geçmişe gitmek ve geçmişe dair kurulan masalar beni hep daha fazla etkilemiştir , senin görüşün nedir ben onu bilmem buda size kalmış birşey ama masalar biraz da fazla abartılı olanını severim çünkü içinde sıradan olmayan her şey olduğu için peki sen hangi masaları daha çok seversin kardeşim.