0

ceza sahasında rakibin eline top çarpması,rakipin top ile alakası olmadan direk oyuncuya müdahale etmesi oyuncunun ayağına vücuduna veya herhangi bir yerine yapılan kastı müdahale ler penaltıya sebeb olur .

0

ceza sahası içinde el olması penaltı noktasında faul yapana

0

kaleye giden topu elleriyle müdahale ederek engellemek, ceza sahası içinde top kontrolü bulunan forvet oyuncusunu çekerek veya ayağına vurarak yere düşürmesi sonucu kazanılabilir penaltı atışları.penaltı yaptıran futbolcu çok büyük ihtimalle sarı veya kırmızı kart görerek cezalandırılır, futbolun en tartışmalı kurallarından birisi penaltı tartışmalarına yol açan hareketlerdir

0

ceza sahası içinde rakibine sert temas ayak bileğine kayma sert bir şekilde itme veya ceza sahası içinde kaleci harici bir oyuncunun el ile müdahalesi.

0

futbolda ceza sahası içinde yapılan elle müdahaleler ve fauller pozisyonun penaltı olmasına sebebiyet vermektedirler.

0

gol pazisyonunda rakip oyuncuyu cezası içinde düşürmek penaltıya sebeb olur.

0

futbolda iki takımı karşılaşması esnasında rakip takım öbür takımın ceza sahasına girmesinde ona ayak ile veya elle çekmece durumunda yerde kalan futbolcu hakemin doğrultusunda penaltı kazanır veya rakip takımın oyuncusu ceza sahasında topu elle kontrol ederse bu da penaltıya sebebiyettir. futbolcular yaptığı müdahaleler sonrasında hakem tarafından sarı kart veya kırmızı kart ile cezalandırılır.

0

bir oyuncuya kasten veya yanlışlıkla bir zarar vermek veya ona temas etmek , topa eli ile temas etmek daha buna benzer bir çok hareket sonunda faul veya bildiğimiz üzere penaltı olarak sayılır tabi ben bu konuda fazla bir bilgiye sahip bir kişi değilm yani hata yapmış olmayalım yani benim bildiklerim sadece bunlar ve penaltı genelde gol olur .