0

kas yapmak için hangi hareketler gereklidir ? en kısa süre de nasıl kas yaparım ? günlük hayatta bu işle uğraşan birisi olduğum için en çok duyduğum sorudur. öncelikle evinizde kas geliştirme imkanınız mümkündür. fakat stabil bir şekilde bunu gerçekleştirme imkanınız neredeyse yoktur. şınav ve mekik çekerek veya barfiks çekerek vücudunuzun belden yukarısını son derece geliştirebilirsiniz. ama bir çok insanın atladığı bir unsur var. eğer ki taş gibi bir vücuda sahip olmak istiyorsanız olmazsa olmaz olan konu bacak kası gelişimidir. en çok kas kütlesi belden aşağı da bulunmaktadır. baldır bacak ve calf bölgerinde. gene bunlar da kendi içerisinde ayrılıyor fakat temel olarak bu 3 kas grubu, en çok kası bulunduran bölgelerdir. bunu şu örnekle özetlesem herhalde hepiniz anlayacaksınız, bir inşaat düşünün. temeli sağlam olmazsa bina çöker değil mi ? zemini çok sağlam olacak ki tepesi yıkılmayacak. işte sizin vücudunuz da tamamen böyle. vücudunuzun temeli, sizi ayakta tutan şey bacaklarınız. onlar ne kadar güçlü ve kuvvetli olursa üst tarafınız da o kadar sağlam olur. o yüzden vücut geliştirme sporunda yani kas geliştirmek isteyen insanlar da bu bilgi net olarak kafalarına oturmalıdır. bacak kaslarınız gelişmeye başladığı andan itibaren bilin ki bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir. kas yapmak için hangi hareketler gerekli sorusuna ise şöyle cevap vereyim, eğer ki evde kas geliştirmek istiyorsanız bu sizin gözle görülür bir sonuç elde etmeniz için 1 yıldan fazla sürenizi alacaktır. şınav, mekik ve barfiks 3 lüsü ile vücut geliştirmek son derece mümkündür fakat kısa vade de sonuç almanız neredeyse imkansıza yakındır. bu yüzden spor salonlarına yönelmenizi tavsiye ediyorum. spor salonlarında illa marka olan veya isim olan bir yere gitmenize gerek yok. dambıll setleri yeterli olan, bütün sehpaları bulunan bir spor salonuna gitmek yani vücut geliştirmeniz için yeterli olan donanıma sahip olan bir salona gitmeniz sizin için avantaj olacaktır. bu tip spor salonlarına 3 aylık ücretini 150-200 tl civarından kayıt yaptırabilirsiniz. aylık 50 tl ye denk geliyor bu. günde 2 tl kenara atsanız 3 ayda zaten bu parayı çıkartıyorsunuz. spor salonuna gittiğiniz zaman size verilen program dahilinde ki hareketleri uygulamaya başladığınız zaman ortalama 2-3 ay gibi bir süre içerisinde, tabii beslenmenize de çok dikkat etmeniz durumunda ciddi bir kas gelişimi gösterebilirsiniz. zaten bu spor da ki ilk 3 ayınız çok önemlidir. ne denli bir gelişim göstereceğinize bu 3 ay sonucunda varılır. ilk 3 haftanızı spora alışma olarak düşünün yani ilk 3 hafta da çok büyük sonuçlar beklemeyin. vücudunuz bu spora alışmaya başladıktan sonra, gelişim göstermeniz de başlayacaktır.hareketlerinizi spor salonunda görev alan hocanız belirlemelidir. herkes aynı idman programını yapamaz. sonuçta 5 yıldır bu sporu yapan insanla 1 gündür bu sporu yapan insanın programı aynı olamaz. ağırlıkları aynı olamaz. o yüzden bu sorunun cevabını spor salonunda ki hocanız verecektir.en doğrusu budur...

0

kas yapmak icin bircom hareket vardir mekik sinav plang vs en iyisi eve kilonuza uygun 2 dambil alip hareket sayisini artirmaktir

0

kas yapmak zaten günümüzde oldukça da herkes yapmaktadır. ama şöyle bir olay var yani kas yaparken milletimiz protein tozu içiyor hap kullanıyor özgün bir kaz doğal bir kas ortaya koyamıyor. ya ne diyeceğim şu ki kas yapmanın aşamaları tamamen şunlardır kas yapmak için gereken aktiviteler hareketler tamam ve şunlardır. marketlerden genellikle barfiks çubukları satılıyor ve bu barfiks çubuğu alarak evimizdeki kapının yanına asarak güzel bir şekilde yukarı doğru asılarak güzel bir kas yapabilirsiniz. ama insanız genellikle fitness'a gidiyor fitness da şöyle bir olaylar var fitness da oldukça çok adet olduğu için insanlar daha çok aletleri kullanarak daha kolay bir kas yapabiliyorlar. ama bazı salonunuzda mekik, şınav gibi aktiviteler yapıyorlar o şekilde kas yapmaya çalışıyorlar ama size şunu söylemek isterim ki her zaman doğal kas yapmanız lazım. çünkü protein içtiğiniz zaman fitnesi bıraktığınız zaman yani sporla uğraşan adı kaslarınız erimeye başlıyor. ve artık kalsanız indikçe kol sarkmalarına kadar gidiyor benim tavsiye ettiğime göre sadece şunlar vardır, parklarda evlerde mekik şınav gibi aktiviteler yapabilirsiniz. ama benim tavsiyem c fitness'a gitmenizde fayda vardır çünkü kol sarkmaları oldukça gözüküyor yani bazı insanlar sporla bayağı bir sürü uğraşmıyor ben size sadece şunu söylemek isterim ki spor yapan spor zaten biz sağlıklı bir yaşama kadar gidiyor. ama elinizde barfiks çubukları alarak kapıyı asarak yukarıya doğru kendi çekerek güzel bir kas yapmış olursunuz. ve en önemlisi de sınavdır şınav çekerek de güzel bir kas yapabilirsiniz. bu konuda böyle bir bilginizin olmasını isterim. çünkü ben evimde fitness çubukları var ve ben bu çubukları kullanarak güzel bir kas yaptım. ve her gün düzenli bir şekilde yapıyorum şınav çekiyorum mekik çekiyorum. bu şekilde kaslarım daha çok gelişiyor. fitness'a bir kere gittim ve yararsız oldu benim tavsiyem ce her zaman evinizde yapmakta fayda vardır. bu şekilde kalsın hızlı daha bir doğal hale getirebilirsiniz.

0

kas yapmak için öncelikle olarak eğer başlangıç seviyesinde iseniz kesinlikle ama kesinlikle full body yani komple bir antrenman programı uygulamak zorundasınız. bunun için öncelikli olarak ne tarz bir idman yapmanız gerekmektedir onu belirleyelim. kas yapmak için öncelikle doğru idman programı ve doğru beslenmeden geçiyor aslında. çünkü bir kaç hareket yapayım kas olsun diye bir kaide yok o zaman zaten gidip herkes spor salonun da 1-2 saat harcayıp kas yapardı. öyle bir şey söz konusu dahi değildir. öncelikli olarak sporu çok disiplinli bir halde yapmanız gerekiyor. komple kalkış saatinden yatış saatine, beslenme programından, antrenman programına kadar herşeyiniz bir sistem dahilinde olmalı. idman sonu ne yiyeceğiniz sabit olmalı, protein ve karbonhidrat bakımından zengin olan gıdaları tüketmeye özen gösterin olabildiğince. bunun dışında hocanızın verdiği antrenman programını eksiksiz bir şekilde uygulayın. bu uyguladığınız programda öncelikli olarak size full body idman programı veya hocanızın stiline göre 2 bölme de verebilir. full boldy idman programı nedir ? full body de 1 günde bütün vücudunuzu çalıştırıyorsunuz ama en fazla bir bölge için 2 hareket oluyor. örneğin göğüs bölgesinde bench press hareketi ve incline press hareketleri yaparak göğüsü tamamlıyorsunuz. daha sonrasında sırt da pull up ve pull down hareketlerini yapıyorsunuz. omuz da açmaları ve trapezi tamamlıyorsunuz. biceps de ise yani ön kol hareketlerinde ise kesinlikle yapılması gereken ve en çabuk gelişim gösteren hareket, biceps curl veya dumbell curl olmazsa olmaz hareketlerdendir. gene triceps yani arka kol bölgesinde ise pusdown hareketi ile güzel bir idman programı uygulayıp kas gelişimimizi maksimum seviyeye çıkarma imkanı bulabiliriz. kas geliştirmek spor salonunda bitmiyor tabi idmandan hemen 20-30 dakika sonra yemeğimizi yemeliyiz. kas gelişimine etkili bir diğer faktör ise vitaminler. kesinlikle doğal yollardan alabildiğine vitamin almaya çalışın. bu daha sağlam bir alt yapı oluşturmanızı ve bıraktığınız zaman dahi 2 ay başlamanız durumunda eski halinize dönmenizi sağlayacaktır. alt yapınızı sağlam oluşturmaya özen gösterin ilk zamanlarda.

0

yani kas yapmak için ağırlık çalışmak gerekir. eğer ağırlık çalışmak istemiyorsa şınav çekebilirm yani sonuçta şınavda kendi ağırlığını vererek kas yapan da var, mekikte çekebilirsin. mesela benim eşim evde bazen yeri geldiğinde kas yapmak için mekik ve şınav çekiyor. yani koşuda yeri geliyor kas yapabiliyor. mesela spor salonları var. şu an orada ağırlık kaldırarak, egzersiz yaparak kas yapan insanlar çok yani.