0

özellikle 21 yüzyılın başlarından itibaren, başta amerika ve ülkesinde yaşayan müslüman olan yabancı kökenli insanları bazı terör olaylarının sonrasında kendi ülkelerinde ve vatandaşlarına düşman olarak görüp, bu konuda katı tutum sergiledikleri,düşmanlık örneğidir. çünkü tamamiyle önyargılı ve alakasız olan bir yaklaşımdır.

0

her türlü korku olduğu için insanlar da, bu korkuyu da gayet normal buluyorum

0

islamofobi sözlük olarak islam korkusu denmektedir.
özellikle 11 eylülden sonra pörtleyen daha önceki aşiri sağ eğilimleri bünyesinde birleşen durumdur.
avrupa ülkeleri yabanci düşmanliklarinin en önemli öznesi olan müslümanlardan korkadursunlar.
bu konuda geliştirdikleri yöntemler şimdilik kendi kendine uygulanan islamofobi gibi olmamaktadir.
ama bu bağlamda avrupa ve amerikadaki islamofobik atilimin orta vadede gözlenen enteresan sonuçlari da olmamiş değildir.
islam'i kendileri de potasiyel düşman olarak gören ve müslüman kültürlerden gelen çeşitli yazar , düşünür tarifesinin düşünceleri aksi yöne kayarken oriana fallaci gibilerin de tavrinin ne yönde olduğu ayan beyan ortaya çikmiştir. ne yazikki politik islamla beaber canim memleketimin en önemli sorunlarindan birine dönüştürülen islam kisvesi altinda sunulan bagnaz yaptirimlara hurafelere karşi çikn insanlarin hakli tepkisi ile kariştirilan kavramdir.
politik islama islamda bahsi geçen kavramlarin islamin felsefesine aykiri bir şekilde bazi çikar gruplarinca çarpitilmilmasi durumuna karşi olan bireyler islamofobik olarak nitelendirdik.
oysa nitelendirilen bu kimselerin çoğunun ne başkalarinin inançlari nede yaşam tarzlari ile sorunlari olduğunu düşünülmektedir.
onlara yada bana ters gelen tepki vermememize neden olan şey hurafelerin tabana yayilarak genelleştirilme çabasinin özgürlüklerin ilerisinde saygisizca yapilmasi ve bu çarpik yaşam biçiminin bilinsiz cahil halka islam diye yutturulmasidir. oysa bahsi geçen kavramlarin islamla ilgisi yoktur.
sadece birilerinin politik ivme kazanma araçlarindan başka bir şey değildir.
şu anda amerika ve ingiltere nazicilik anlayişina münasip almanlar aşiri kinci ve aşiri nefretci bir hal esirgemektedirler.