0

psikolojik bir durum ise yorganın altına girip bekleyebilir ya da telefonla bir arkadaşı ile konuşabilir

0

insanoğlu bilinmezlikten korkan daha doğrusu tedirgin olan bir canlıdır. bu yüzden karanlıktan korkarız çünkü karşımıza ne çıkacak bilemeyiz ve bilinçaltı bundan tedirgin olur. bu sebeple önce ışıkları açmalı daha sonra da evde ses çıkaracak onun dikkatini dağıtacak bişey açmalıdır. bu televizyon olabilir. bilinçaltı ve beyin bunu algılayıp evde bi canlılık bi ses algılarsa daha az korkacaktır ya da korkmayacaktır. tabi sizin daha önce onlara ne izlettiğinize ne mesaj gönderdiğinize göre değişir. mesela korku filmi izlediyseniz beyniniz film boyunca kendini o filmdeki kişinin yerine koyduğu için film bittiğinde bi süre bu etkiden kurtulamaz

0

lambalari yakabilir veya muzik dinleuebilir.

0

kesin çözüm olarak panik yapmamak ve olabıldıgınızce aklınıza kötü şeyler getirmemek bir kulaklık takıp müzik dinliyebilirsiniz diye düşünüyorum.

0

yalniz kalmamaya calismali, ikincisi bunun icin psikologlardan yardim almalidir. cunku korku bir psikoloji sorunudur tedavi sonrasi iyilesebilir.

0

korkuyla yüzleşmek gerekir. evde ses çıkmasa bile gaipten ses duyulur. kafada kurmamak lazım.

0

evde yalnız kalmaktan korkan bir insan öncelikle evde yalnız kalmamaya dikkat etmelidir. yalnız kalmak zorundaysa bile. kendine evde uğraşacağı şeyler yapmalıdır. boş oturunca insan her tıkırtıya daha çok kafa takıyor o yüzden müzik dinlemelidir. videolar açıp izleyebilir. evde o an yapılacak işler varsa onşara odaklanabilir. ya da sevdiği bir arkadaşı eşi dostu varsa ona gidebilir. gitmiyorsa bile onu yanına çağırabilir. hem güzel vakit geçirmiş olur hemde korkularını unutmuş olur. ya da eğer gündüz vakti tek başınaysa çıkıp dışarda biraz doşaşabilir. mağazalara gidip kendine alışveriş yapabilir. ya da birkaç saatliğine bir arkadaşıyla dışarda takılabilir. gece olunca da sevdiği komşunusu eve davet edebilir. eşini bekliyorsa ona evde yemek hazırlarken vaktini öldürebilir. televizyonu açıp dizi izleyebilir.

0

evde yalnız kalmaktan korkan insanlar vakit geçirmek için bir şekilde düşünmemeye çalışmalıdır. yani sizi korkutan o şeyi düşünmeden beyninize hakim olmaya çalışabilirsiniz. evde oluşan sessizlikten rahatsız oluyorsanız eğer televizyon açabilir müzik dinleyebilir veya temizlik yapabilir bir şekilde bu korkuyu yenmeye çalışabilirsiniz. ayrıca neden korktuğunuz tam olarak tespit etmelisiniz. yani sizi korkutan nedir ne tür şeylerden korkuyorsunuz bunu incelemek gerekir. korkunuz çok ciddiye, belki bir doktora görünebilir ve tedavi olma şansını deneyebilirsiniz.

0

bence ilk önce sorunun kaynagina inmek gerek neden korktugunu bilmiyorsa bilinc altindan kaynikli gecmiste yasanilan bir tranva olabilir once neden korktugunu bilmek gerek ki korkunun uzerine gidebilsin.evde kafasini dagitacak seyler yapabilit muzik dinleyebilir,kitap okuyabilir,film izleyebilir alisa alisa duzelebilir bir durum diye dusunuyorum tabi sorunu kaynagina ulasilmali once

0

evde yalnız kalan kişi kapılarına kilitlemeli kontrol etmeli her kapı çaldığında zil çaldığında kapıyı açma malı yanına bir sopa gibi bir şey olmalı ama öncelikle mevlam asılmalı mevlama koruduğunu hiçbir kimse koruyamaz

0

gündüz bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. gece de televizyon sesi ve diğer odanın ışıkları açılarak çözüm bulunabilir.

0

allah'tan başka ilah yoktur. bu yüzden allah'ın büyüklüğüne inanmalı ve her kötülükten koruyacağı bilinmelidir. eğer hala kendini yatıştıramıyorsa kişi 3 kere fatiha suresi, 3 kere ihlas suresi, 3 kere ayet'el kürsi, 3 kere nas, 3 kere felak surelerini okusun. gecenin karanlığından, her türlü kötülerin ve şeytanın şerrinden allah'a sığınırım desin. allah ile meşgul olsun. korkuları hiç kalmayacaktır. bende çok korkuyordum. bu şekilde duaları okuyarak aştım. hala daha yatarken okurum. allah beni korur.

0

gündüzleri evde tek kalmaktan korkmam fakat geceleri evde tek kalmaktan korkarım bir çıtırtı sesi geldiği zaman hemen bir ürperti gelir bence benim gibi böyle korkan kişiler evde tek kalmamaya özen göstermeli ve yanında birileri ile kalmalı.

0

ben evde geceleri yalnız kalmaktan korkuyordum hatta bir ara tv açık uyuyordum bir gece kalktım tv açık kanalda korku filmi çkmş kabus gibi birde kumandayı uyku sersemi bulamadım ne yapıcağımı şaşırdım yaa şaka gibi birdaha da tv açık uyumadım

0

evde yalnız kalmaktan korkanlar geceleri özellikle ışıkları yanık bırakması lazım televizyonu açık tutması lazım biraz da saçını açması lazım bunun gibi şeyler yapabilir.

1

gündüz degil de gece evde tek başıma kalmaktan ve uyumaktan çok korkarim .hatta sabaha kadar uyuyamam da.bu korkuyu nasıl atlatcam onu tam bilemiyorum. bildiğim tek şey bana büyük ölçüde zarar verdiği.