0

ülkemizde eskiden şiirlere fazlasıyla önem verilirmiş . ben bu olayı teknolojinin insanları esir almasıyla alakalı buluyorum. 3 yaşındaki bebekten 70 yaşındaki adamın elinden telefon var sosyal medya oyun derken istemeden esir alınmış durumdalar farkında değiller.

0

benim görüşümce vakti zamanında şairlerin din dışı unsurla uğraşları dğşğncesiyle süregelmiş bir neticedir. zamanın ömer hayyamı bile rubailerinde aşk şarap gibi konulara değindiği için ona kötü gözle bakılmış bununla beraber zındık denilmiş birçok saldırıya mağdur kalmıştır. bu da geçmişten günümüze boş uğraş, din dışı hareket olarak görülmüştür. tabiki ilahi şiirler de var fakat devletimizde sanata ve sanatçıya önem verilmediği için çoğu şair de büyük nice sanatçılar gibi yoksulluk sıkıntısı çekmiş bir kazanç kapısı olmaktan çıkmıştır. günümüz artık parasız uğraşa el vermiyor , zanaat sanatı sollamış durumda..

0

ülkemiz de malesef ki şiir sevilmiyor veya okunmak için çok önemsemiyor oysaki şiir çok kıymetli okunması gereken bilinmesi gereken insanın ruhunu okşayan birşey bana göre gerçeği belki de alacağınız romanlardan fırsat kalmıyrodur şiir kitabına ama şiir de o kadar kıymetli ki bence okumak bilmek gerekiyor.

0

ülkemizde okuyan insan kesimi yok denecek kadar az, şairler o kadar güzel sözler kitaplar yazarak bu dünyaya bir armağan bırakmış ama ne yazık ki bizim toplumumuz hiçbirşeyin değerini zerre kadar bilmiyor.bişeyin değeri bilinse zaten öldükten sonra anlaşılmaz ülkemizde ne yazık ki, şiir hayat demektir ve umarım yeni jenerasyon edebiyata daha çok önem verir.

0

ülkemizde ne yazık ki dediğiniz gibi şiire fazla önem verilmiyor. bunu bir tek genç neslin şiirin kompliketesinden korkup, üşenmesine bağlayabiliyorum. aslında edebiyatımız için çok önemli olan şiirler şuanda ya eskisi kadar anlamlı veya edebi değil ya da direkt okunmuyor.