0

her yenilik her iki ay teknoloji sayesinde tekrarlanmalı

0

gerçek ilişkilerimiz sanal ortama taşınıyor. doğal insan ilişkileri yerini yapay iletişim ağlarında yozlaşıyor.

1

insanlar özllikle internetin yaygınlaşmasıyla sanal alemde çokça vakit geçirmeye başladı, aile, arkadaş ve akrabalarla geçirilen zaman azaldı. sosyal faaliyetler internet üzerinden yapılır oldu.

bir taraftan da normalde hiç tanıyamayacağı, bir araya gelemeyeceği insanlarla etkileşimde bulunma imkanı bulundu.

dengeyi iyi sağlamak, sanal ve gerçeğe gerekli zamanı ayrı ayrı ayırmak gerekiyor zannımca. sanaldaki eylemler için gerçek hayattaki yakınların hakkına girmemek, özellikle çocuklarla kaliteli zaman geçirmeye özen göstermek şart.

bana göre işin bir diier yönü de sanalın rahatlığı içinde hiç karşılaşıp helalleşemeyeceğimiz insanların kul hakkına girmemeye özen göterilmelidir.

1

teknoloji sosyal hayatı kötü etkiliyor bence artık 3-4 kişi bir araya gelince konuşacak iki kelam edecek bişey bulamıyosun herkes elindeki telefona bağımlı olmuş sanki, sadece bu değil teknoloji çocuklarında çok kötü etkiliyor biz çocuk dursun veya sussun diye eline o tablet ve telefonu verdiğimizde onun için kötülük yapmış oluyoruz buda yetmezmiş gibi bide telefon veya tableti kullanışlı ile övünüyoruz ama bilmiyoruz ki bu ürünler en aptal denilecek insanın bile kullanacağı şekilde dizayn edilmiştir.

1

olumsuz yanları oldukça fazla , insanlar birbirlerini hemen tüketiyorlar. herkes herkese istediği zaman ulaşabiliyor. bizi tembelleştiriyor teknoloji . her anımızı paylaşma , en güzel benim olsun . en iyisi benim moduna geçiriyor bizi .

1

teknoloji hem avantajları hem de pratik olması açısından oldukça fayda sağlarken sosyal hayatımızı da oldukça olumsuz etkilemektedir. artık insanlar daha bireyselleşmiş bir ortamda ve dış dünyadan kopuk bir şekilde yaşamaktadır.