0

kötü ve olumsuz düşünceleri beynimizden atmanın yolu onları düşünmemek beynimizi yormamak ve rahat bırakmaktır . bunu yapamıyoranız gün içerisinde birseylerle meşgul olarak vaktinizi farklı şekillerde değerlendirerek düşünmemeyi deneyebilirsiniz . özellikle sosyal aktiviteler için faydalı olacaktır . iş güç veya dışarıda almış olduğunuz temiz hava bile iyi gelecektir .

0

beynindeki kötü düşüncelerin olmasını istemiyorsan bir şey yap o şeyin içine dal ve o şeyde çok konuş hep konuşmaya dal bir arkadaşınla bir daha kimsenin senin yanında bahsetmesin o düşünceleri düşünürsen gerçekleştirir sin bence aklına bile sokma kötü düşünceleri hayde sen bilirsin hoşça kal.

0

beynimizden kötü düşünceleri benim fikrimce bi ugras olmasj dahilinde arindiririz mesela müzik dinlemek veya enstruman çalmak vs gibib

1

beynimizi kötü düşüncelerden, kur'an okuyarak ve bu düşünceler aklımıza geldiği zaman bunun bir vesvese oldugunu idrak ederek kurtulabiliriz. bize gelen vesveseli düşünceleri önemsersek ve üstüne düşersek takıntı hastalığı yapar. üstüne düşmeyip, bu vesvese dersek , kendiliğinden kaybolur gider.önemli olan onların önemsiz olduğunu idrak edebilmektir.