0

yerine göre faydalı yerine göre zararlı hamile bir bayanın izlediğini düşünürsek ve ya durumu yerinde olmayan bir ailenin çocuklarının izlediğini var sayarsak bunun vicdanen erik olamadığını düşünüyorum fakat yeni bir evli bayanın yemek bilgisinin az olduğunu düşünürsek bu programlara bakarak kendisini geliştirip aile içinde yemek ile ilgili huzursuzluklarin yaşanmamasına sebep olabilir bu durumda başta dediğim gibi yerine göre faydalı yerine göre zararlıdır .

0

yayınlanan yemek programlarının hem yararı hemde zararları vardır. bu yaralar genellikle insanların bilmediği yemekleri öğreniyor olmaları nasıl yapıldığını görmeleri ve öğrenmeleri bu konuda bilgi edinmeleri bu tür yemek programlarını izleyen insanlar için faydalıdır. ancak bazı yemek programlarında insanlar kendi aralarında tartışıyorlar birbirlerini küçük düşürüyor veya aşşalıyorlar ya da yapmış oldukları yemekleri acımasız bir biçimde eleştiriyorlar bu bakımdan da yemek programları zararlı olabilir.

1

yayınlanan yemek programlarının çok fazla bir faydası olduğunu düşünmüyorum.gerçekten seviyeli bir şekilde yapılan yemek programları olduğu zaman ama yeni tarifler ve püf noktaları öğrenebiliyoruz.bunun dışında bence birçok kişi bu yemek programları sayesinde sofra düzeni denen şeyi de öğrenmiştir eminim ki. ancak bunlar gerçekten çok kayda değer faydalar değildir. bizim değerlerimize göre kesinlikle sofrada bırakın bu şekilde kavga etmeyi yemek bitene kadar doğru düzgün konuşulması bile hoş karşılanmaz. sofranın çok uzun süre ortada kalmıştı doğru bir şey olarak görülmez.hadi bunlar bir yana hepimiz sofraya oturduğumuz zaman ailenizle sohbet ediyoruz ancak en kötü yanı gerçekten orada bulunan insanların dahi belki evlerine rahat rahat alamayacağı malzemeleri alıp çok güzel yemekler yapmalarına rağmen sürekli olarak bu yemeklerin eleştirilmesi beğenilmemesidir bana göre.tamam yapılan yemekler bazen güzel olmayabilir yiyen kişilerin damak tadına uygun olmayabilir ancak yemeklere saçma sapan benzetmeler yapmak, bulamayan insanlara düşünmeden önündeki yemeği burun kıvırmak gerçekten özellikle çocuklara çok kötü örnek oluyor bana göre.insanlar gerçekten evlerinde bile özellikle yemekteyizcilik oynamaya başladılar ve sürekli olarak annelerinin eşlerinin yaptığı yemekleri eleştirerek bunlara puan vermeye kalkıyorlar. şahsen bana bu şekilde bir davranış yapıldığında kesinlikle önünden o yemeği alıp kalk kendin yap o zaman gibi bir tepki koyarım.kısacası bu tür yemek programları toplumsal değerlerimizi resmen mahvetmiş durumda. ayrıca biz tabağında yemek bırakmamaya çalışan ziyan olmasın diye uğraşan bir toplumuz ama bu programlarda yemekten genellikle bir kaşık alınıp sonra kenara bırakılıyor,hayvan barınaklarına gittiği söyleniyor ancak nedense buna da pek inanasım gelmiyor benim.benim mantığın bir hafta boyunca bir sürü para harcanarak bu şekilde bir program yapmak fikri bir türlü kafama yatamıyor hiçbir şekilde bir lokma ekmeğin bile nasıl zor kazanıldığının farkında olmayan insanlara bir şeyler beğendirmek için ulaşılacağınq o paralarla gerçekten aç insanlar doyurulsa, bunun için kampanyalar yapılsa birilerine yardım eli uzatılsa ve bu medya maymunları artık televizyonda görülmese gerçekten çok daha güzel olur.ne kadar eleştirmek de oturup izliyorum çünkü artık televizyonda bunlardan başka bir şey bulmakta çok zor. özellikle saat dörtten sonra bütün kanallarda yemek programı yapılıyor.özellikle yemekteyizi geçiyorum fox tv'de yayınlanan sofrada programında gelinler yemek yaparak 5 tane kaynanaya yaptıkları yemekleri beğendirmeye çalışıyorlar.bu konuda daha önce rtüğe bir yazı yazmıştım ancak herhangi bir geri dönüş ya da bir düzenleme yapılmadı.bence bizim toplumumuzda gelin figürü kesinlikle hizmetçi gibi görülmemelidir tamam gelen insanlara gelin dururken kayınvalide görmek etmeyebilir ancak bir insanın evine misafir geldiğinde hizmetçi ya da garson gibi masanın kenarında dikilip insanların isteklerini karşılamaz.gelin olmak bu değil kesinlikle..

0

yemek proglamlari bnde sacma her ilin kendine has yemekleri vardir yarismadakiler sacma