0

tabikide uygun bulmadım çok fırladı herşey çok pahalı sebze meyve vs. herşey çok pahalı oldu diğelim bi salata yapılcak kaç para gerekiyo 5 tl den aşşağıya ne sebze ne meyve bulabiliyosunuz ki en ucuzu 5tl oluyo herşey sekiz dokuz çok kötü bi durum ve kimse memnun bile değil bence esnaf olmak üzere

0

ben sebze ve meyve fiyatlarını uygun bulmuyorum. insanlar asgari ücretle nasıl evine yiyecek götürecek. çok pahalı valla. millet oazarda bile saatlerce geziyor en uygunlarını almak için. bazen diyorlar ki uygun olsunda biraz bozulmuşsa da sorun değil diyorlar. eskiden çok ucuzdu insanlar poşetlerini doldurup eve öyle geçerdi. kimse demezdi çok pahalıdır nasıl alacaz diye kara kara düşünmezlerdi. ama artık öyle değil, insanlar kiloyla değil gramla alıyor. iki tane değil bir tane alıyor. yarın için değil sadece bugün için akacak para oluyot. artık günü kurtarmak amacıyla yaşıyorlar. çünkü ellerinden daha fazlası gelmiyor. fiyatlar yükseldikçe paranın değeri düşüyor.

0

hayır kesinlikle meyve ve sebze fiyatlarını uygun bulmuyorum resmen marketlerde 6 liradan aşağı meyve ve sebze yok bu durumda evlerimize meyve ve sebze alamama durumuna geldik.

0

hayır uygun bulmuyorum aksine pahalı buluyorum . daha önce dolar çok yüksekti bundan kaynaklı meyve ve sebze hatta bir çok gıda ürünü oldukça yüksek fiyatlardaydı. belki eskisine göre biraz daha düşmüş olabilir ama hala çok pahalı geliyor . bu duruma bir türlü alışamadım . geçinmek çok zor gerçekten herşey ateş pahası . allah herkese bol kazanç nasıl etsin kimseyi aç bırakmasın inşallah .

0

meyve ve sebze fiyatlarını uygun bulan olacağını sanmıyorum.artık 10 liradan aşağı fiyata hiç bir şey yok gibi.üç dört çeşit sebze alıyoruz elli lira.biraz meyve ve zeytin peynir inanın 100 lira yetmiyor.pazarda aynı marketlerde aynı.soğan patates pırasa,karnabahar ıspanak bunlar hepsi kış sebzesi ama fiyatı 10 lira altında olan yok.insanlar pazar artıklarını topluyor akşamları.yazık ne yiyecek bu insanlar.kırmızı et alınmıyor.şimdide sebze alınmıyor.bu böyle devam ederse çok kötü bence.

0

meyve ve sebze fiyatlarını uygun bulanların olacağını pek zannetmiyorum. eğer uygun bulan kişiler varsa da pek fazla pazarla işi olmayan insanlardır. çünkü eskiden zaten insanlar evlerine zar zor yiyecek alırlarken şimdi bu fiyatlardan dolayı hiç alamıyorlar. şu an sebze alsak meyveyi alamıyoruz ,meyveyi alsak sebzeyi alamayacak bir duruma geldi ülkenin durumu. o yüzden bu fiyatlara acilen el atılması gerektiğini düşünüyorum. aslında ülkenin iklim yapısı olarak birçok ürünün yetiştirilmesine olanak sağlayacak bir iklim yapıya sahip bir konumda ülkemiz. ama tarım ile uğraşan insanlar gerçekten kazanç elde edemedikleri için bulundukları yerden göç ederek şehirde başka iş olanaklarının olduğu bölgeye göç ediyorlar. bence acilen ülkemizdeki çiftçiler desteklenmeli ve yani daha fazla desteklenerek onların çiftçiliğe olan eğilimleri arttırılmalıdır. ve en azından kendi ülkemizin ihtiyaçları karşılanacak şekilde sebze ve meyve üretimi yapılmalıdır. daha sonra dolar uçtuğunda meyve ve sebzelerde bu şekilde uçarak insanlar mağdur edilmemelidir. bu duruma acilen bir şeyler yapılması gerektiği inancındayım.

0

öyle biri yoktur her halde. 50 tl 5 lira gibi geliyor artık o fiyatlar o kadar yüksek ki 50 tl ye bir iki şey alabiliyoruz