0

gelirimiz uymadığı halde peşin veya taksitle bir şekilde almak istiyoruz. ben öyle çok pahalı telefonlar alamadım hiç ama kısmen orta düzeyde telefonlar kullandım. ancak insanların geliri buna yetişmese de hergün yeni bir telefon çıkıyor. ve insan yerinde duramıyor shaip olmak almak istiyor zaten insanoğlu hep daha fazlasını ister bugün alırsınız yarın aynı modelin bir üstü çıkar pişman olursunuz falan var böyle insanlar. tabi bence en çok yararlanan zengin insanlar olsa gerek ama bizler de hiç geri kalmıyoruz mesela sorsalar cebimizden doğru dürüst para çıkmaz ama telefonlarımız iyidir güzel görünür. bizim bir hocamız vardı üniversitedeyken bize hesap makinası almanız gerekiyor mutlaka demişti ders için herkes ofladı falan çünkü o dönem baya masraf edilmişti kitap vs. cebinizdeki telefonları cebinizdeki sigaralara para veriyorsunuz hesap makinesine mi oluyorsunuz demişti aslında haklıydı bir yerde belki gereksiz olan şeylere sigara gibi para veriliyor ama önemli olan hesap makinasına vermeye üşendiğim iz oluyordu öğrenciydik bir yerde. işte böyle. bizler borç yapmayı para harcamayı en çokta daha iyisi olsun güzeli olsun onu da 8lsun bunu da olsun demeyi seviyoruz.

0

o kadar gelirimiz yok ama pahalı eşya ve telefonlara karşı oldukça ilgimiz fazladır. zengin bir hayat sürmüyorsak da elimizdeki telefonlar pahalı olsun diye uğraşıp duruyoruz. tüm servetimizi malımız telefonlara ve genel olarak teknolojik eşyalara yatırabiliriz.

0

çünkü bizi buna mecbur bırakıyorlar bir yerde. evet almamak bizim tercihimiz, kesinlikle buna mecbur değiliz, hatta belki de almamalıyız. ama artık o kadar çok tek bir insan tipi yaratmaya çalışılıyor ve o kadar çok manipüle ediliyoruz ki, buna karşı koymak gittikçe zorlaşıyor malesef. eğer o akıllı telefonlarımız olmazsa hiçmişiz gibi davranılıyor hatta. bu tarz şeyler de uzun süreçte herkesin kaldırabileceği şeyler değil malesef. kapitalist bir sistemde tüketim toplumu yaratılmaya çalışılıyor ve bu da sonuçlarından sadece biri.

0

borçlanmayı severiz gösteriş için krediler düşüktür falan