0

hamile iken bebek anneye bağlı olduğu için bebeği doyurmak için annenin sürekli yemek yemesi gerektiği için bir kadının hamileliği ramazan ayında oruç tutmayabilir.

0

bebeğiniz size bağımlı ve muhtaç başka bir can olduğu için ona öncelik vermek gerekli. ramazan orucunu tutmamak için geçerli bir mazerettir. emzirme ve gebelik döneminde oruç tutmak önerilmeyen bir durumdur. erken gebelikte uzayan açlık durumlarında vücutta bazı maddeler oluşur. bunlar keton cisimleridir. bebeğin beyin gelişimine ciddi ölçüde zarar verirler. bu yüzden gebelikte ilk aylar oruç tutmak daha sakıncalıdır. sonraki aylarda da büyüme gelişimi olumsuz etkileneceği için oruç tutmak önerilmez.

0

hastalığınız veya çocuğa dair bir sorun olmayacaksa doktora da danışıp bilgi alıp tutulabilir. ama bazı kişilerde sıkıntı oluyor. dikkat edilmesi gerek çok önemli bir konu detaylı bir araştırma ile düşünülüp karar verilmesi gerekir .

0

egerki sikintili bir gebeliginiz yoksa hamilelikte oruc tutulabilir hatta anne be bebege yarari bile vardir.

0

aslinda doktorlar tutmamamizi soyler ama duruma gore degisir eger saglikli bir gebelik geciriyok kendimizi cok zorlamadan tutabiliriz ama gebeligimiz riskliyse tutmamaliyiz