0

1. sınıflarda öğrettikleri birşey mesela dişlerimizi fırçalarken suyu boşuna akıtmamaktır.

0

elektronik cihazları kullanmadığınızda fişini çekin,su ısıtıcısı kullanmayın,elektrikli ocak kullanmayın,bayat ekmekleri değerlendirin.

0

bu evin içerisinde bulunan kişi sayısına göre de şekillenebilir. bütçe tasarrufu açısından faturalar öncelikli göz önünde olmalıdır. fazla elektrik, su, doğalgaz varsa internet gibi kullanımlar minimuma indirilip, maksimum fayda görülebilir. ikinci etken, sosyal hayat diyebiliriz. örneğin haftada 5 kez dışarıdan öğün alıyor veya bulunuyorsanız bunu 2'ye indirerek de oldukça büyük bir bütçe tasarrufu sağlayabilirsiniz. ekstra masraflardan örneğin kadınsanız cilt bakımı ve makyaj malzemelesinde de aşırıdan kaçınarak, erkekseniz de kişisel bakımınızda fazladan yaptığınız her şeyi kısarak bütçe tasarrufuna gidebilirsiniz. tek kişi yaşıyorsanız daha kolay tasarruf edebilirsiniz. örneğin market alışverişini fazla fazla yapmak yerine taze ve sık tüketmek adına günlük olarak alıp tüketmeniz de bütçenize destek olacaktır.

0

her şeyden kısarak tasarruf yapabiliriz..

0

tasarruf yapacak yerimiz kalmadı artık.nasıl yapacaksın bu ekonomik şartlarda.ne kazanıyorsun da neyin tasarrufunu yapacaksın.zaten insanlar zor geçiniyor.hani sıka sıka sıkacak yer kalmadı artık.

0

elektrigi tasarrufllu kullanmalıyız ,suyu daha az kullanmalıyız.

0

bence bizim milletimiz yeterince tasarruf yapıyor yani gerçekten zor günlerden geçiyoruz buna inanıyorum ben çünkü insanlar herşeyin çok azını kullanıyor hatta hiç kullanmıyor bile neden çünkü daha az para kaybı için zor kazanıp koşay harcanan bişey para bu yüzden insanlar zaten az kazanıyor onu da en iyi en tasarruflu şekilde kullanmak için her yola başvuruyor herşeyin en ucuzunu alıyor yeri geliyor sağlığını tehlikeye atıyor yeterki param kalsın elinde diyor ihtiyacı oluyor ama alamıyor çünkü alsa ay sonunu getiremeyecek çoğu kişi de kredi kartına borçlanıyor insanlar bence elinden geleni fazlasıyla yapıyor zaten