0

evde su tasarrufu yapabilmek için açık bırakılan damlayan musluklar sıkıştırmalı kapatılmalıdır banyoda fazla zaman harcanmalı su boş yere atılmamalıdır banyo yapacağım zaman su bir kovaya doldurulmalı daha sonra su kapatılıp oradan yıkanmalıdır tuvalette de aynı şekilde su fazla kullanılmamalı

0

evde su tasarrufu yapmak için özellikle klozetlerde kullanmış olduğunuz su depolarını fazlaca kullanmamak gerekir. çünkü bu klozetlerde bulunan sifonlara bir kere tam bir basınç yaptığımız zaman yaklaşık 4 litre kadar su boşu boşuna akmış oluyor. sifonları tam çekmek yerine yavaşça çekip bırakmak deponun tamamının boşalmamasını sağlayacaktır. dünya tam basmamak gerekir ya da depo içerisinde bir dolu pet şişe koyarak hacmini küçültmeye çalışabiliriz. onun dışında duş alırken aşırı su tüketiminin önüne geçmeye çalışmalıyız. bunun içinde duş jeline suyu kovaya doldurarak o şekilde yıkanmayı tercih edebiliriz. ayrıca evinizde kullanmış olduğunuz çamaşır ve bulaşık makinelerimizi de daha tasarruflu olanlarla değiştirmek bir nebze işe yarayacaktır. evimiz istemiş olduğunuz suları da boşa dökmek yerine iki evli olan tuvaletlerimizi de temizlemek için kullanabiliriz. bulaşıkları elde yıkamak yerine makinede yıkamak da bir yıl içerisinde ciddi manada su tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır .

0

evde su tasarrufu sağlamak adına yapılabilecek en güzel ve en gerekli hareketlerden birisi suyu boşa akıtmamak ve geri dönüştürebildiği suları geri dönüştürmektir. mesela çay içtikten sonra çaydanlıkta kalan suyu lavaboya dökmek yerine o suyla yeniden çay yapılıp içilebilir veya saçımızı yıkadığımız suyun bir leğen koyarak leğene dolmasını sağlayarak o suyu klozete döküp klozetteki sifondaki suyu tasarruf edebiliriz. yani bunlar gibi bir sürü su tasarruf etme yöntemleri vardır ve bence uygulanmalı ve yaşam kaynağımız olan suyun tükenmesine engel olmak adına bilinçli olmalıyız. unutmayın su hayattır. bu yüzden hayatınızı boşa harcamayın.

0

evde su tasarrufu sağlamak adına yapılabilecek şeyler bulaşıklarımızı makinede yıkamalıyız çünkü makineler daha az su ve elektrik harcadığı için bizim biriktirdiğimiz tüm bulaşıkları bir kerede daha az su harcayarak yıkamamız sudan tasarruf elde etmemiz mümkündür başka bir örnek tuvaletlerde sifonu çekmek yerine eğer varsa tasla işimize halledip sifondaki suyu ziyan etmemeliyiz başka bir örnek yine diş fırçalarken dişimizi fırçalarken suyu aç mı olmalıyız zaten diş fırçalamak köpük oluşması için sadece macunu ihtiyacımız vardır işimiz bittikten sonra suyu açıp kısık bir şekilde ağzımıza bir iki bardak su alıp ağzımızı çalkalayarak yine bir bardak yardımıyla suyu akıtmadan bu işlemi gerçekleştirebiliriz banyo yaparken özellikle işimiz bittiğinde hemen çıkmalıyız çünkü suyun altında kalmak ne kadar huzur verse de boşa akan sudan tasarruf elde edemeyiz.