0

erdemsiz erdemsiz olduğunu bilseydi ya da erdemsizliğe son veröesi gerektiğini bilseydi bence erdemsiz erdemsiz olmaktan vazgeçerdi. çünkü erdemsiz erdemli oşanların erdemsizleri hoş karşılamayacağının farkında olurdu

0

hayır. erdemsiz olduğunu farkedebilecek kapasitedeki insan bunu düzeltmek için çabalar bu da onu erdemsiz olmaktan kurtarırdı zaten. yaptığının yanlış olduğunu içten içe bilecek kadar zeki insanlar erdemsiz olduklarını kabul etmez aksine yaptıklarını meşru gösterecek ispatlar oluşturmaya çalışıp ya da başkalarını da oyunlarına alet ederek tek suçlu olmaktan kurtulma derdine düşer genellikle saf kalpli insanları da kolayca ağına düşürürler. kısaca zeka olumlu bir vasıf fakat erdemsiz kişiliklerde zeka tehlikeli bir silaha dönüşür.

0

erdemsiz çok birisi erdemsiz birisinin nasıl anlayabilir ve erdemsiz olduğunu nasıl bilir ki? bir insan karşısındakinin ne olduğunu bilmesi için kendinin ne olduğunu bilmesi gerekir. öylelikle karşıdaki kişi hakkında yorum yapabilir ve onun ne olduğunu bilebilir .

0

genel olarak hayır, bilmez. erdemsiz olanlar hayat cahilleridir ve cahiller asla kendilerini kabullenmez.

0

eğer kendini bilen ve bişeylerin farkında olan birisi ise ben bunu şunu yapıyorum şu yaptığım doğru şu yaptığim yanlış diyebilir.