0

en iyi makyaj için tertemiz yikanmis peelingi bakimi yapilmis ve nemlendirilmis bir cilt gerekir oncelikle daha sonrasinda insan istedigi gibi makyaj yapabilir bence uçuk kaçık bir makyaj da yapilabilir dramatik eyelinerlar renkli farlar veya sade tercih ediyorsa sade de yapabilir kimseye laf düşmez bu konuda illa tek bi tip olmak zorunda degiliz. uygulamaya gelince fondotenden sonra nemli bir beauty blenderla uzerinden gecersek fazlaligi gidiyor ve iyice yediriliyor cilde çok daha iyi gozukuyor. fondöten rengi de ciltle uyumlu olmali cildinden acik veya kapali bir ton alirsan pek hoş gozukmuyor kaşı daha çok dogal bir sekilde doldurma taraftariyim kaş rengimde kalem kullaniyorum hafifce bosluklari dolduruyorum olabildigince bilindik kozmetikcilerden alinmali tum urunler ucuz diye dışardan almayin gercekten cildinizi cok kotu eder gerisi sizin zevkinize kalmış rimel ruj allik kontur kendinize yakistirdiginizi kullanin pudrayi pek abartmayi onermem ama o goruntu de guzel olmuyor acikcasi:)

0

bence en iyi makyaj doğru ürünlerle yapılır.yerine göre ağır makyaj da yapabilirsiniz günlük yaşamda sade de yapabilirsiniz bunlar önemli değil bence.önemli olan doğru ürünleri kullanmak.tabii ki cilt tipinizi iyi bilmelisiniz.cilt renginizi,cilt alt tonunuzu iyi bilmelisiniz.ona göre fondöten,kapatıcı,far vs seçmelisiniz.mesela cilt alt tonunuza göre far seçmelisiniz ki yüzünüzü daha canlı,aydınlık,sağlıklı göstersiz.fondöteni yoynunuzla aynı renk seçmelisiniz ki renk eşitsizliği olmasın.mesela daha koyu renk alırsanız yüzünüz koyu boynunuz daha açık renk kalır ve komik ve kötü bir görünüm ortaya çıkar.en iyi makyajı yamk için ürünleri nasıl kulandığınız da önemli.fondötenin cilt kusurlarınızı kapatmasından çok onu doğru uygulamaya ve rengine dikkat ederseniz emin olun dah iyi bir görüntü ortaya çıkar.kimi fondötenler fırça ile kimisi ıslak sünger ile dağıttığınız zaman daha iyi sonuç verir.bu fondötenin yapısına,kapatıcılığına göre değişir tabii ki.bunun yanı sıra yine ruj tercihleriniz de önemli.yine cilt alt konunuza göre ruj rengi se.erseniz daha sağlıklı,canlı,güzel bir görüntü elde edersiniz.bunlardan başka kullandığımız metaryaller de önemli.mesela fırçalar.fırçaların kaliteli olması gerekir.kıl yapısının iyi olması gerekir.farı dağıtmak için mesela kullandığınız dağıtma fırçası olsun,allık fırçanız olsun,kontur fırçası olsun hepsi önemlidir.ürünü iyi yedirmenize,daha doğal görünüm vermesine,dağıtırken zorlanmamanızı sağlamalılar.kıllarının sert olmaması gerekir ki aynı zamanda da yüzünüzü tahriş etmesinler.çünkü busorun özellikle hassas ciltlerde sorunlara yol açar.makyaja başlamadan önce yüzünüzü makyaja hazırlamalısınız.bunu önce yüzünüzü bir temizleme jeli veya köpüğü ile yıkayarak yapın.sonra yüzünüzü cilt tipinize ygun bir nemlendiriciyle nemlendirin ve birkaç dk bekleyin.ar-dından makyaj öncesi baz sürebilirsiniz.bu fondötenin daha pürüzsüz ve uzun süre kalıcı olmasını sağlayacaktır.bütün mayajı yaptıktan sonra da makyaj sabitleme spreyi ile makyajınızı sabitlerseniz yine makyajınız uzun süre dayanır.bunlara dikkat ettiğiniz taktirde makyajınız gayet iyi görünür.

0

bence en iyi makyaj ruj,rimel ve göz kalemi sürülmesidir.pudraya falan abartmaya gerek duymuyorum ben sade bir makyaj güzel oluyor.

0

genellemeleri bilmem ama şahsi fikrim makyajda doğallıktan yana. aşırıya kaçan rengarenk ruj ve farları tercih etmiyor ve sevmiyorum. ten rengine yakın, mat ve pastel tonları tercih ediyorum. ten rengine birebir uyumlu fondöten seçmek çok önemli. fakat esmer tenli kişilerin transparan fondöten kullanması mantıklı olur. ben beyaz tenli olduğum için bb kremin en açık tonunu kullanıyorum. fondöten tercih etmiyorum. ve fondöten kullanılırken altına nemlendirici ihmal edilmemeli. makyaj uygulanırken kaşlarda problem varsa kalemle belirginleştirmek görüntüyü düzeltir. far sevmem ama kullanılacaksa kahve altın bronz gibi tenle ve göz rengimle ile uyum sağlayan renkleri tercih ederim. eyelineri tüm kullanmıyorum bu gözün biçimine bağlıdır bence. sadece orta uzunlukta kuyruk yapıyorum ve rimel ile tamamlıyorum. genelde mavi veya siyah göz kalemi tercih ediyorum. ruj içinde dudak rengine yakın, mat kahve tonları arası tercih ediyorum ve altına nemlendirici uyguluyorum. benim makyajım bu kadar.