0

baking yada cooking olarak adlandırılan makyaj yöntemi aslında makyajın vücut ısımızla bütünleşmesi demektir. şöyle ki , kendi vücut ısımız ve cildimizde ki yağ makyajın rengini ve dokusunu değiştirir. baking yöntemi bu konuda işimize yarıyor. pudra ciltteki fazla yağı emiyor daha mat ve kadifemsi bir görüntü sağlıyor buda makyajımızın daha kalıcı ve pürüzsüz olmasını sağlıyor. bu yöntem televizyon çekimleri gibi profesyonel makyajlarda makyaj artistleri( makeup artist) tarafından uygulanıyor. ama gündelik hayat için bu sistem yeni popüler oldu gündelik hayat için pek pratik değildir daha çok özel günlerde( doğum günü, düğün, parti , nişan, yılbaşı vs. ) gibi zamanlarda yapılır.

peki bu teknik nasıl yapılır derseniz, bu makyaj tekniği pürüzsüz ve daha aydınlık bir görünüm sağlarken aynı zamanda gözeneklerin ve kırışıkların tamamen kaybolmasını sağlıyor.
1) göz çevresini nemlendirmeliyiz böylece ince çizgi ve kırışıklıkların görünümü aza indirmiş oluruz. daha sonra gözlerinizin altına kapatıcı uygulayın.
2) kapatıcı uyguladığınız alana bol bol toz pudra sürün. sonra pudrayı 5-10 dk kadar bekletin ve son olarak bir fırça yardımıyla üzerinden geçip yumuşatın. bu yöntemi yüzün diğer yerlerinde de kullanabilirsiniz. yüz makyajınız da kontürleme işlemini bitirdikten sonra yani aydınlatma ve gölgelemeden sonra toz pudrayı gayet bol bir şekilde özellikle aydınlatma yaptığınız yerlere sürüp bekletebilirsiniz. bu makyaj tekniğinin avantajları ise mimik çizgisi yapmaması normalde göz altında kapatıcı ve üstüne pudra sürünce çizgili bir görünüm olabilme ihtimali varken bu yöntem ile yaptığınız makyaj da asla çizgi bir görünüm olmaz. fotoğraflar da kusursuza yakın görünmenizi sağlar kapatıcının etkisini ve kalıcılığını arttırır, yağlı ciltleri tamamen matlaştırır