0

benim yapım gereği ben evi tercih ederim ancak öğrenci evi değil de kendi evim olması gerekir

0

yurtta yaşanılmaz yurtta uyku tutmaz leş gibi sıgara içenler alkolu gizli sokanlar çorabı ağzımıza sokanlar ama ev öyle mi ev tuttun mu birde kafa raahat aga arada bir ailende gelir gider mis gbi ama temiz tutman lazım evini bulaşkılkarı vflana

0

aslında her ikisi de güzel ancak öğrenci evi özellikle tek kalacaksınız eğer daha rahat oluyor. yani kendi eviniz karışanınız edeniniz yok. veya arkadaşlarınız ile kalıyorsanız ortak kararlar alıyorsunuz birbirinize saygı duyuyorsunuz. yurt olunca belli bir saatte girip çıkmak zorundasınız belli bir düzen tertip var eğer tek kişilik bir odada kalıyorsanız ortak banyo kullanmak zorunda kalıyorsunuz vs. bir sürü sıkıntılar olabiliyor. bence ev ortamı daha rahat ve güzel kafanız rahat enazından. tabi yemek açısından da yuurt dhaa iyi enazından yurtta bulaşık yıkama yemek yapma gibi bir derdiniz olmuyor.

0

yurtlarda ki kısıtlamalar ve güzel yemeklerin olmaması yurtların en büyük eksikliği bence. rahat ve özgür yaşamayı seven biri olarak öğrenci evinde kalmayı tercih ediyorum. yemek yapmayıda az çok bildiğim için yemek konusunda da problem yaşamadım.

0

bazı durumlarda öğrenci evleri büyük avantajlar sağlamakta iken bazı durumlarda da yurtlar da bulunmak kişiye büyük avantajlar sağlar. bu konuda kaldığımız yurdun özellikleri de oldukça önemlidir. yurt odasında kalınan kişi sayısı, malzeme ve alan yeterliliği oldukça önemlidir. aynı zamanda bazı yurtlarda oldukça sıkı bir yönetim uygulanıp geliş gidiş saatleri ve yoklama düzenine çok fazla özen gösteriliyor. bazı durumlarda bu yurd imkanlarını zorlayarak yurtta kalmayı engeller hale getiriyor. bunun dışında ise elektrik su ve yakacak parası gibi masraflardan kaçındığımız için de yurtta kalmak oldukça mantıklı olabiliyor. günümüzde neredeyse bütün yurtlarda sürekli olarak sıcak su ve internet bulunuyor ve aynı zamanda oturmak veya tv izlemek için konforlu ortak alanlara sahip olabiliyorlar. bu konuda biraz da yurdun nasıl bir yurt olduğu ve hangi olanaklara sahip olduğu ile ilgili. öprenci evine gelirsek de tabii ki yurt imkanlarıa göre çok daha rahat bir yaşam olacağını söylemek mümkün. sonuçta kendi evimiz olacağı için geliş gidiş saatlerine kendimiz karar verebiliriz. büyük ihtimalle bir oda da tek başımıza kalma şasına sahip olabilriz. kendimize ait özel alanımızın olması oldukça önemli olabiliyor bir süre sonra. arkadaşlarımızı istediğimiz şekide davet edip eğlenebilriz ama bunların yanında çğu zaman elektrik faturası su faturası internet faturası gibi dertler karşımıza çıkıyor. özellikle doğalgaz fiyatları çok yüksek olabiliyor bir öğrenci için. evde kaldığımız zamanarda da bu gibi durumlarda bazı zorluklar yaşıyoruz. birisini seçmek için en mantıklı yolun ikisini de bir süre denemek oldupunu söyleyebilrim. özellikle okulun ilk yıllarında yurtta kalmanın sonrasında ise eve çıkmanın oldukça iyi bir fikir olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

0

bu konuda pek bir bilgim yok bu zamana kadar ailemden ayrı kalmadım diyebilirim ama zamanı geldiğinde öğrenci evini tercih ederim büyük bir ihtimalle nedeni ise kendimi yurttan daha çok rahat hissetmem yurtta bir çok öğrenci ile birlikte aynı koğuşta kalmak aynı banyoyu kullanmak evimde ise bir kaç arkadaşım ile birlikte ayrı odalarda kimse birbirini rahatsız etmez

0

kesinlikle ogrenci evi derim. cunku ogrenci evinde kiminle yasayacagina sen karar verirsin ancak yurtta sansina kim gelirse onunla yasamak zorundasin. toplu ortamda yasamak, o ortama ayak uydurmak her zaman daha zor ve sancili bir surectir.

0

yurt olurdu galiba en azından ev işi yapma derdi yok ve yemek sıkıntısı yok:)

0

ben bütün üniversite hayatımı yurtta geçirdim ve hiç memnun değildim. ev olsa daha iyi olur bence en azından daha eğlenceli diye tahmin ediyorum.

0

ögrenci evlerinde yaşamak zor olsada eglencelidir.

0

ev için iyi bir kadro ve bütçe gerekiyor. yurt ise az kişi olan odalar olursa tercih edilebilir.

0

bence yurt daha düzenli bir hayat isteyen olursa