0

uzun yolda trafik kazalarının çok olmasının sebebi şoförlerin genellikle uykusuz kalmaların ve uykusuz kaldıkları için uyuklama risklerinin oldukça fazla olması ve bir anlık uygulamaları nedeniyle olan kazalardır genellikle. çünkü araba kullanmak gerçekten çok büyük bir dikkat ve odaklanma gerektirir. ancak uykusuz kaldığımızda daha çok uykuya odaklandığımız için bir anlık dalgınlıkla her şey mahvolabiliyor ve hayatımız tehlikeye giriyor. özellikle uzun yolda yollar gerçekten çok tenha oluyor ve çok az araba gelip geçtiği için insanın dikkati daha az dağılıyor .bundan dolayı da dikkati dağılmadığı için insan uykuya odaklanıyor. mesela ben uzun yolda giderken araba sürmediğim halde sabaha kadar uyanık durmak istiyorum. ancak dayanamıyorum ve illaki uykuya dalıyorum. çünkü yollarda çok az araba oluyor neredeyse hiç araba olmuyor ve ilgimizi çekecek bir şeyler olmadığı için uyuklamaya başlıyoruz. aslında gece şoförlerin biraz uyuyup sabaha doğru sürmesi daha mantıklı olur .ama patronlar tabii ki buna izin vermediğinden dolayı adamlar para kazanmak için gece gündüz yol gidiyorlar ister istemez de uyukladıkları için kazalar kaçınılmaz bir hale geliyor. gerçekten şoförlerin işleri çok zor insan uyku ile mücadele veriyor. benim eniştem de tır şoförü ve bu yüzden işlerinin ne kadar zor olduğunu bizzat canlı canlı görüyoruz. uyukladıkları anda ölümle burun buruna geliyorlar. o yüzden işleri çok tehlikeli ve allah'ım bütün şoförleri korusun inşallah.

0

sebep her şeyde olabilir yolda olabilir arabada bir sıkıntı olabilir sürücüden yada şoförden kaynaklı olabilir ama uzun yollarda genellikle sürücüden kaynaklı olabiliyor

0

bu kazaların başlıca nedeni sürücülerin uyku probleminden kaynaklıdır. uyku ihtiyacını yeteri kadar sağlayamadığından dikkat dağılması, göz kapaklarını tutamama ve direksiyon başında uyuklama gibi sorunlar çıkabilir. bu nedenle uzun yolda kazalar meydana gelir.