0

bu ülkede bu gidişle işsizlik bitmez önce enflasyon düşecek ekonomi gelişecek bunlar ülkenin sorunu bide işsiz kişiler iş beğenmiyor bu da sıkıntı bunlar azaldığı zaman işsizlik de azalacak

0

sanırım işsizlik sorunu hiçbir zaman bitmeyecek . ve işsizlik sorunu hep olacak . ancak bu zaman da daha da zor . bazen kendimi boşuna okumuştum gibi hissediyorum çünkü tecrübe istiyorlar aramıyorlar dönüş yapmıyorlar . oysa ki tecrübe öğrenmeden yapmadan kazanılan birşey değildir . eski dönemler de daha kolaydı insanların memur olması ise girmesi kendi dalında işine devam etmesi . ancak zaman değiştikçe zorlaşıyor gerçekten bilemiyorum . allah sonumuzu hayır etsin işsizlik kötü bir durum . ve bu gidişle de pek düzeleceğe benzemiyor .

0

bu sekilde devam edilirse ekonomik alanda, issizligin azalmasini birakin daha da artacaktir. :( birde universitelerde artik belli bolumlerin acilmamasi lazim. hatta bazi bolumlerin kapatilmadi lazim. bu ilkogretim ve ortaogretim(lise) brans derslerinin ogretmrnlikleti kesinkes kalkmasi lazim... surekli bir mezun olma soz konusu cunku. daha cok isci bulma sikintisi yasanilan bolumlere yonlendirilmesi gerkiyor bence bazi bolumlerin...

0

bu şekilde giderse işsizlik sorununun bu ülkede biteceğini pek fazla zannetmiyorum. her şey o kadar zamlanmışken işsizliğin bu kadar artması gayet normal. ve suriyeliler ucuza çalışırken iş verenler tabii ki de ucuza çalışan kişiyi alıyorlar ve suriyelileri çalıştırıyorlar. halkımızın da işsiz kalması gayet normal oluyor. iş yok her şey zamlı ne olacak bu şekilde gerçekten merak ediyorum. umarım ülkenin bu durumu bir an önce düzelir ve işsizlik sorunu ortadan kalkmış olur.

0

bu ülke böyle devam ettikçe asla biteceğini sanmıyorum, ülkede ne fabrika var ne sanayi ithal etmekten başka bir şey bilmediğimiz için biteceğini düşünmüyorum.

0

sanırım hiçbir zaman bitmeyecek çünkü önlem alinmazsa ve yeni kurum ve kuruluşlar açılmazsa ayrıca gerektiginden fazla vergiler düzenlenmezse kamu ve işverenlerin eleman fazlalığından artı her yıl arkadan gelen binlerce üniversite mezunlarınin boşta olmasından dolayı bu durum her geçen gün artıcak.