0

maalesef bu ülkede işsizlik sorunu hiçbir şekilde çözülemez. anca suriyelileri göndermeleri lazım. çünkü bu suriyeliler geldikten sonra böyle olmaya başladı. çünkü herkes diyor ki ben diyor suriyeli çalıştırır neden seni işe alıp hem sigortalı ödeyeyim ya da sana fazla para vereyim diyor hani onlar gelince biz bu sorunu yaşadık gerçekten işsizlik sorunu hiçbir şekilde bitmez onları da göndermeye niyetleri yok. yani belki gerçekten adaletsiz bir ülke anlamış değilim. başımızdaki insan hiçbir şekilde çabalamıyor. mesleğini eline almış, okumuş insanlar bile artık bu devirde iş bulamıyorum. aslı bu ülkede yaşanılmaz ama işte gene de bu toprakta doğdu bu toprakta ölmek istiyorum. böyle giderse zaten hepimiz aç kalacağız gibime geliyor.

0

suriyelilerin biran once ulkelerine donmeleri lazim.

0

ülkemizde işsizlik sorununun çözülmesi için iş adamlarına, iş kurmak isteyenlere devletin ve bankaların gerekli sermayeyi sağlaması. bu işverenlerin de iş yeri kurarak birçok işsizi istihdam etmesi oldukça önemli bir çözüm yoludur. ayrıca kişi başına milli geliri yükseltecek çalışmalar yapılmalıdır. en çok hangi ilde işsizlik varsa bunların nedenlerine bakılarak yeni iş alanları yaratılmalıdır.

0

ülkemizde hep sorun olmuştur işsizlik.fakat son zamanlarda iyice artmış hatta tüm zamanların rekor seviyelerine çıkmıştır.bunu devletin resmi kurumları açıklıyor.bunun önüne üretim ekonomosine geçerek önleyebiliriz.ayrıca eflasyon oranlarının aşağıya inmesi lazım.eflasyon yüksek olunca insanlar yatırım yapmıyor.ayrıca devlet olarak yeni fabrikalar açılmalı.

0

ülkemizde işsizlik sorunu nedeni makinalar ve robotlardır bundan 1 2 sene sonra işsizlik oranı daha da çok artacak makina ve robotlar çalışacak