1

çok basit devlet desteği ve kalkınma projeleri ile işsizlik çok rahat aşılır. tabi bunu isteyen hükümet olmalı işçiyi destekleyen şartlar oluşturulmalı, bu şekilde hep ben yeyim politikası ile bu işler yürümez normal

1

üniversitelerin çoğunu kapatacaksın. meslek liselerine önem vereceksin. fabrikalar kuracaksın. istihdam sağlayacaksın. bunları yapmazsan olmaz. meslek lisesine giden adam oraya gittiğinde tamirci usta olacağını bilecek. oradan çıkınca ben doktor olacam diye zıplamayacak. her ile üniversite açacam diye bir şey yok. her ile bir fakülte aç o fakülte konusunda uzmanlaşsın. herkes üniversite okuyacak diye bir şart yok. bu ülkenin berbere de elektrikçiye de ihtiyacı var. adam üniversite okuyor ama işsiz. böyle olacağına üniversite okumasın ama mesleği olsun daha iyi

0

bu ülkede işsizlik sorunu nasıl aşılır? – ülkemizdeki işsizlik sorun, tarıma ve hayvancılığa gerektiği kadar destek verilirse ülkemizde işsizlik oranı o kadar düşer. bir kere tarıma ve hayvancılığa gereken destek verilirse en başta sanayi sektörü olmak üzere birçok alanda iş istihdamı sağlanacak. herkes mühendis olursa, herkes avukat, herkes öğretmen olursa bu işlerde eleman fazlalığı olacak ve iş bulamama sıkıntıları baş gösterecek. bu sebepten dolayı tarım ve hayvancılığın gerekli desteğin görmesi gerekmektedir. hadi tarımı anladık hayvancılık ne alaka derseniz, et, süt ve yumurtalarından faydalandığımız gibi deri sanayisi için bile gerekli zemini oluşturacaktır. bu da sanayilerin açılmalarından kaynaklı olarak iş istihdamı demektir. ama durum böyle giderse, işsizlik daha da artacaktır.

0

ülkede işsizlik sorunu ilk önce okuyanlara öncelik tanınmalı okumayıp iş sahibi usta olanlar çok okuyup boşta olanlar da baya çok okuyanların hakkı yeniliyor bu durumda ilk hak okuyanlara bir de emekliliği gelen kişiler direk emekli olsa yeni kişiler gelse onların yerine güzel olur bence işsizlik gene fazla olmaz 60 yaşında öğretmenler var ve genç olup atanamayanlar var haksızlık büyük haksızlık.

2

bu ülkedeki işsizlik sorununu halk kendi kendine çözemez. çözebilseydi eğer, işsizlik oranı en az seviyeye düşerdi. bu işte devletin el atması gerekiyor. iş beğenmeme durumu yok değil. evet öyle bir durum var. ama şimdi herkes her işi yapamaz. bir de böyle düşünmek lazım. kim hangi meslekte iyi ise o kişi o işi yapmalıdır. illaki herkesin yapacağı bir iş vardır. devlet bu insanlara, yeteneklerine göre iş yerleri açması gerekiyor. tabi kalıpta her insan için bir iş yeri açsın demiyorum. fakat ona göre devasa fabrikalar kurulabilir. insan yeri gelir işsiz kalır, yeri gelir iş bulur, çok kazanır, az kazanır. ama illaki herkesin yapacağı bir iş vardır. kimisi hamallık yapar, kimisi patronluk yapar. yeter ki devlet bu işin üzerinde dursun. benim düşüncem bu yönde.