0

başımıza gelen olayları biz istersek atlatabiliriz ancak eğer sürekli kendimize hatırlatıyorsak bunlarla yaşıyorsak sürekli geçmişi düşünerek bu olayları kafamızda kurup yeniden canlandırıyorsak böylece başımızdan geçenleri unutmamız mümkün olmuyor. bunları unutmak için artık geçmişe bak amaçlı yepyeni tertemiz bi sayfa açmalıyız . tabi ki buda bir süreçtir bugün yaşadığımız bir seyş yarın atlatamazsınız. aradan belirli bir zaman geçmesi gerekir. ve siz bu olayları yavaş yavaş hafızanızdan silmeye çalışmayı denemelisiniz. sosyal ortamlar yeni insanlar veya boş vakitlerinizi dolduracak şeyler sizin bunları düşünmeniz fırsat sağlamaz. bunu deneyebilirsiniz.

0

piskolojik olarak kafada yer ediyor akşam başımızı yastıga koyarken veya tek kalırken devamlı aklımıza gelebiliyor bu şekilde üstümüzden bunu atmakta pek okadar kolay olmuyor.

0

harika bir belleğe sahip olduğumuz için yaşadıklarımı ne unutuyoruz nede travmalarından kurtuluyoruz. mutlaka kırıntıları kalıyor. hayatımızda ciddi kalıcı izler bıraktıkları için pençelerinden kurtulamıyoruz.

0

öncelikle bunun 1.sebebi hassas bir yapıda olmanızla alakalıdır hassas olduğunuz için her hatırladığınızda kırılıyorsunuz her kırıldığınızda da hatırlıyorsunuz en büyük sebebi budur nu kadar büyük olmasada başka sebepleride vardır mesela o olayo size hatırlatacak kişiler yada nesneler yada herhangi bir mekan bunlarda acınızı tazeleyecektir ve ne yaşadığınız da önemli şimdi çok ağır bir şey yaşadıysanız ve umursamaz bir huyunuz da yoksa yapacak bir şey yok ne kadar hassas olmasanız bile bazı ağır olaylar insanın üzülmemesini engelleyemiyor

0

yaşadığımız olayların büyüklüğüyle alakali ve kişinin ruhen ya da bedenen bu olayların altından kalkıp kalkamaması büyük etken olabilmektedir.