0

islam,in tamamen hayatimizda olmamasindan

0

dünyada neden intihar arttı biliyor musunuz çünkü insanlara artık katlanamiyor geçim yok sürekli sıkıntı. mesela ben o kadar daraldim ki okul bitmiyor hocalar sıkıyor paraya ihtiyacım oldu yok param kimseden isteyemiyorun hersey sarpa sarmıştı kendimi çok kötü hissediyordum canım sıkıliyordu evli insanları düşünemiyorum mesela düşünsene işi yok eve ekmek getiremiyor kendini işe yaramaz olarak görüyor.

0

yani ne yapsınlar. istifa eden insanlar intihar ediyor ,parası olmayan insan intihar ediyor, tecavüz edilen intihar ediyor, sevipte kavuşamayan insanlar intihar ediyor, maddi durumu iyi olmayan insanlar intihar ediyor ,borcu çok olan intihar ediyor, hani onlar kolay yolu seçiyor ama halbuki yapmamaları lazım öteki dünya kolay sanmasınlar halbuki öteki dünyada zor. çünkü allah'a hesap vermek var yani bundan dolayı intihar eden çok bildiğim kadarıyla.

0

çünkü insanlar doğada yaşamıyor artık doğa insanı sakinleştiriyor. beton yığınları arasında kendilerini kaybediyorlar ve bir bilinmezlik içinde kalınca ne yapacaklarını bilemiyorlar. özlerini kaybettikleri için her şeyi çok çabuk tükettikleri dünyada yapacak bir şey bırakmadıkları için sıkılıyorlar.

0

dunya da intihar olaylarinin genek anlamda artma sebebine bakacak olursak;
-iliskilerin bitmesi.
-ekonomik zorluklar.
-bunlara bagli psikolojik dengesizlik.
-veya kendilerince farkli sorunlar.
olarak ben 4 baslik altinda siniflandiriyorum.